EKSKLUZIVNO ZA VIP Šok intervju! Lepa Brena progovorila o suprugu Bobi i odnosu sa Aleksandrom Prijović! Evo šta se dešava kada se ugase kamere!

S Lepom Brenom, našom najvećom balkanskom zvezdom, sreli smo se u restoranu na Dunavu, u Kovilju. Kako nam je na početku razgovora objasnila, baš na tom mestu bila je prvi put pre petnaestak godina, kada ju je Boba tamo odveo.

Lepa Brena
Lepa Brena, Foto: M.Josida/Alo

- Ovo je fantastično mesto. Šteta što nam vreme nije još lepše, pa da uživamo još više. Ovde sam prvi put bila pre petnaestak godina, kada me je Boban doveo. Sećam se da mi je rekao: „Breno, vodim te na kraj sveta!“. Bila sam pomalo zabrinuta, moram priznati, jer je on prilično lucidan kada je o tim stvarima reč. Mislila sam da će možda zaista odvesti na kraj sveta, a on me doveo ovde, jer se ovaj restoran zove „Na kraj’ sveta“. I tada je bilo lepo, a danas je još lepše, raskošnije... Svako ko želi da pobegne od grada i gradske energije, može doći ovde. Pročitajte OVDE šok intervju Lepe Brene.

Obožavam tamburaše

Prvi vaš nastup je bio u Novom Sadu. Šta za vas znači nastup na „Tamburica festu“ na Petrovaradinu?

- Da, ja sam počela svoju karijeru u Novom Sadu u Hotelu „Park“. Zaista mi puno znači to što znam koliko je vojvođanska publika zahvalna, topla, mila… Dosta smo slušali tamburaše kada smo išli po kafanama, sviđa mi se negovanje te narodne etno-muzike, zato što svaka zemlja neguje svoju muziku, pa tako treba i mi svoju. Drago mi je što će publika imati priliku da vidi i čuje mlade tamburaše, pošto obično kada pričate o tamburašima, onda zamišljate da su to starije ekipe i ljudi.

n Da li vi volite da slušate tamburaše, privatno?

- Volim, kako da ne. I radujem se što ću biti u revijalnom delu ovogodišnjeg „Tamburica festa“.

Da li vi često bežite? Kakav odmor preferirate, pasivni ili aktivni?

- Zavisi, kako kad. Volim da uživam i u jednoj i u drugoj vrsti odmora. Naravno, s porodicom je ipak to uživanje još lepše.

Kako ste se proveli u Madridu, odakle ste se nedavno vratili?

- U Madridu je naš venčani kum Jon Cirjak slavio svoj rođendan. Ako me pitate da li imam u životu nekoga koga toliko volim i poštujem kao čoveka koji nam je zaista puno pomogao još otkad smo Boban i ja kretali u život, ali i inače, onda je to definitivno Jon.

Takođe, on je bio i dugogodišnji Bobin sportski menadžer. Divan je osećaj kada ste pored takve ljudske veličine. On ima 80 godina, a još veoma aktivno radi.

Biti među 150 ljudi za koje je pravio rođendan, biti izabran i biti među zvanicama iz visokog društva iz čitavog sveta, za mene je bilo veoma emotivno i počastvovana sam.

 

Šta vas je najviše oduševilo na proslavi?

- Shvatanje života i drugačije viđenje stvari. Kod nas se čovek koji pređe 50. godinu života gotovo otpisuje. To naročito važi za žene. Za nas govore da smo stare i matore već sa 30 godina, a muškarci imaju veliku prednost u odnosu na nas. Zbog toga sam srećna što sam prisustvovala svetskom establišmentu koji ne poznaje predrasude i poštuje sve godine, poštuje tuđi rad. Kada ste sa takvim ljudima i kada ste okruženi takvim veličinama, znate da ste na pravom mestu i da tu pripadate. Pogledajte OVDE zbog čega je Brena morala na operaciju.

Lepa Brena
Lepa Brena, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kojoj vi grupi pripadate? Grupi kakvih žena?

- Osećam da pripadam istoj toj kategoriji vrednih i ostvarenih ljudi, pa ne priznajem da su godine prepreka da se bavite sobom, da radite neki posao i da se bavite sobom. One priče: „Kada prestajete? Da li ste baka, da li ste ovo ili ono...?“ nerviraju me i deprimiraju. Razumem ja odlično šta znači šou-biznis, ali neću se nikada predati primitivizmu, malicioznom i malograđanskom stilu načina života i komunikacije. Podržavam sve žene da budu i osećaju se dobro, da se bave sobom i svojom karijerom, bez obzira na to koliko godina imaju i da znaju da su uvek dobre, vredne, lepe i pametne. Takođe, ne prihvatam nikakav antagonizam protiv muškaraca. Treba da dajemo jedni drugima podršku, da se volimo i da se poštujemo.

 

 Kako se vi osećate trenutno u svojoj koži?

- Nikad se bolje nisam osećala u svom životu.

U čemu najviše uživate, u tome da ste majka, supruga, baka, folk Zvezda?

- Svaka moja uloga je sastavni deo mozaika moje ličnosti. Ispunjena sam na svim poljima - kao supruga, kao majka, baka, sestra, ćerka, tetka... kao neko ko radi svoj posao. Verujte mi da svaki taj segment mi je i bio potreban jer kada se od bilo čega umorite, možete da pobegnete u neki drugi deo, ili u ulogu koja vam je potrebna. Kada se umorite od posla i svega, pobegnete u ulogu majke i bake, tražite utočište u porodici. Kada vam je pak kućnih poslova preko glave, okrenete se poslu. Svaka uloga je jednako važna i dobro je da ih sve imate i negujete podjednako. Pogledajte OVDE istinu o odnosu Lepe Brene i Aleksandre Prijović.

Unuku ne pevam, ali mu puštam muziku

Da li unuk više uživa u vašim ili maminim pesmama i šta mu pevate?

- Ne pevamo mu ništa, ali mu puštamo muziku. Aleksandra i Filip mu puštaju stalno jer je to i zdravo, ali mu još ne pevamo. On je jedna predivna beba i mi samo sedimo i čekamo da se probudi, kako bismo smo mogli da se s njim igramo i mazimo.

Je l’ još uvek u fazi celodnevnog spavanja?

- Dosta spava, da. A mi samo čekamo na red kad ćemo ga malo uzeti u ruke. n Da li vam to dozvoljavaju roditelji ili ga sebično čuvaju samo za sebe? - Niko nam ništa ne brani.

Kako pronalazite balans?

- U svemu tome što sam nabrojala. U porodici, poslu, prijateljima, malim stvarima... Radujem se svakom novom danu i životu uopšte.

Ko je Lepa Brena kada se kamere ugase?

- Lepa Brena je osoba koja izađe na scenu i nastupa dva ili tri sata. Kada završi svoj posao, skine kostim i pošalje ga na hemijsko čišćenje, skine šminku, ulazi u trenerku i živi sasvim običnim i skromnim životom. Trčim s komšijama iza kuće, igram se s kučićima, vodim računa o svojoj bašti, družim se sa svojom porodicom, obilazim unučiće… 

Gde je tu pevanje?

- Divno je kada vam je posao pevanje, zapravo to i nije posao nego ljubav. Negde sam pročitala da je od svih umetnosti koje postoje Bog ipak izabrao da mu je pevanje najdraža umetnost. Za mene su pevanje i komunikacija sa svojom publikom, stvaranje novih pesama i kreiranje, vrlo dobar terapeutski momenat, zato što sve što mi je teško na duši izbacim iz sebe kroz pesmu. Vi znate da ja na sceni i padam, i smejem se, i ustajem, i plačem…

Mislim da je ta vrsta iskrenosti prema ljudima neophodna jer smatram da živimo u vremenu gde je vrlo teško nekome reći: „Sviđaš mi se“, „Volim te“, „Izvini... pokušajmo ponovo“. Živimo u vremenu gde žena nije zaštićena, gde stari nisu zaštićeni, a ni deca... U mojim godinama je toga biti svestan dobra stvar, a takođe je pohvalno slati tu poruku da ne date na sebe.

Lepa Brena
Lepa Brena, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi