Jovana Joksimović
Alo.rs
Jovana Joksimović

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Na pitanje da li će se proslava Vaskrsa razlikovati od prošlih godina voditeljka odgovara:

- Neće, Vaskrs proslavljamo kao i svake godine, u krugu porodice. Ove godine će sva deca učestvovati u ukrašavanju jaja. To je za njih velika zabava. Nije mi žao što ne možemo da okupimo celu porodicu. Ne treba žaliti ni za čim. Treba biti srećan, svi smo zdravi. Nadam se da će tako i ostati.

 

Jovana Joksimović

Alo.rs

Foto: Alo.rs

Voditeljka dalje dodaje:

- Sve se promenilo. Organizacija života svakog od nas je drugačija. Ali mislim da je od vanrednog stanja važnija pojava virusa. Šta hoću da kažem - i da nema vanrednog stanja, ja bih živela isto kao što živim danas, u vreme korone. Važno je da imamo svest o tome koliko je opasno opustiti se i misliti „ma neće mene“. Jer možda i neće mene, ali će možda nekoga iz moje neposredne blizine. Uspevam da se organizujem i uživam. Manje vremena provedenog na poslu jednako je više vremena s decom i porodicom. To ne znači da imam manje posla, naprotiv. Ali sve se stigne. Deca uživaju u porodici i ljubavi. Trudimo se da im učinimo svaki dan zanimljivim.

Na pitanje da li strahuje od korone voditeljka odgovara: 

Jovana Joksimović

Alo.rs

Foto: Alo.rs

- Naravno da se plašim, ali isto tako se nadam da ako se pridržavam svih uputstava, biće sve u redu. Nadam se.

Na pitanje šta se promenilo na poslu Jovana odgovara:

- Promenjena je organizacija rada. Važno je da su svi oprezni, da nose zaštitnu opremu i da držimo distancu. Kad je reč o jutarnjem programu, nema više gostiju u studiju, svi su na linku, video-uključenju. Večernje emisije koje radim su druga priča. Srđan, Tanja, Aida, Bilja, Sonja i ja radimo svakoga dana na pripremi jutarnjeg programa i realizaciji. Teže je nego inače, drugačije je. Ograničeni smo u izboru gostiju zbog godina, vanrednog stanja, ali se borimo, uspevamo. Nemamo više vesti u okviru programa pa samim tim imamo i 45 minuta više vremena koje treba da ispunimo kvalitetnim sadržajem. Nadam se da će se sve ovo što pre završiti i da ćemo se vratiti u normalu. Željko je uvek pratio Jutarnji program. Zbog dece rano ustaje pa mu je to jedan od rituala.

Jovana Joksimović

E stock

Foto: E stock

Upitana dali je pomogla suprugu oko otvaranja nova tri kanala voditeljka odgovara:

- Nisam mnogo, on i Manja su taj posao uradili fantastično. Postaviti tri televizije od nule, to je zahtevan poduhvat. Čeka se normalizacija stanja kako bi se nastavilo sa snimanjem produkcijski veoma zahtevnih projekata i gledaocima pružio što kvalitetniji zabavni sadržaj. Imaju velike planove, videćete.