Isidora Bjelica
Rajko Ristić/Alo!
Isidora Bjelica

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

Spisateljica se dugo borila sa rakom jajnika, tražila je sve moguće lekove ali uspela je. Međutim, poslednjom objavom zabrinula je javnost.

Naime, ona je na društvenoj mreži Instagram objavila svoju sliku, a pored nje priču o eutanaziji i o tome da čoveku koji je bolestan treba dozvoliti da prekine svoje muke.

"E sada mi je zaista prekipelo - slučajno videh kako gospodja koja se histerično protivila uvodjenju eutanazije raspituje kada je najbolje da se uspavaju pas i mačka da se ne muče. Vrlo zanimljivo jako smo samilosni prema kucama, macama, konjima sto je divan izraz ljubavi ali zato čoveku ne mogu da se olaksaju najstrašnije muke kada je jasno da je kraj", započela je Isidora, a onda progovorila o najtežim mukama.

Isidora Bjelica

Printscreen

 Foto: Printscreen

"Ne bih poželela tim ekstremistima da dožive ili vide kako je to kad se raspadaš u nepodnošljivim bolovima, kada si postao biće bez iijedne ljudske osobine jer si samo čista bol, ostaci čoveka koje se raspadaju u najstrašnijim mukama i kad je jasno da nema šanse da ti bude bolje već je to agonija koja traje. To treba da bude pravo izbora svakog čoveka kao što su pravo kartice za davaoce organa- pa ko zbog svojih ubedjenja ne bi da spasi nečiji život ok - njegova moralna odluka - ali moramo da imamo pravo na milost kao kuce, mace i konji- pitam se da li su ovi agresivni protivnici eutanazije koji mašu problemom zloupotrebe ikada gledali agoniju ljudskog bića koje vole a koje trpi nesnošljive bolove i muke, koji vapi da se užas završi... eutanazija mora biti pravo izbora - pa ovi protivnici neka budu milostivi prema ljubimcima a sebe slobodno nek izlože najjezivijim mukama raspadanja i najmonstruoznikeg bolnog kraja! Samo napred gospodo! Maca ne može da bira da li ce joj dopasti milostiv gazda koji želi da je spasi agonije, ali čoveku mora biti pravno omogućeno da može da izabere -kada ima situaciju u kojoj nade nema- da li ili ne želi eutanaziju", zaključila je spisateljica.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

E sada mi je zaista prekipelo - slučajno videh kako gospodja koja se histerično protivila uvodjenju eutanazije raspituje kada je najbolje da se uspavaju pas i mačka da se ne muče. Vrlo zanimljivo jako smo samilosni prema kucama, macama, konjima sto je divan izraz ljubavi ali zato čoveku ne mogu da se olaksaju najstrašnije muke kada je jasno da je kraj. Ne bih poželela tim ekstremistima da dožive ili vide kako je to kad se raspadaš u nepodnošljivim bolovima, kada si postao biće bez iijedne ljudske osobine jer si samo čista bol, ostaci čoveka koje se raspadaju u najstrašnijim mukama i kad je jasno da nema šanse da ti bude bolje već je to agonija koja traje. To treba da bude pravo izbora svakog čoveka kao što su pravo kartice za davaoce organa- pa ko zbog svojih ubedjenja ne bi da spasi nečiji život ok - njegova moralna odluka - ali moramo da imamo pravo na milost kao kuce, mace i konji- pitam se da li su ovi agresivni protivnici eutanazije koji mašu problemom zloupotrebe ikada gledali agoniju ljudskog bića koje vole a koje trpi nesnošljive bolove i muke, koji vapi da se užas završi... eutanazija mora biti pravo izbora - pa ovi protivnici neka budu milostivi prema ljubimcima a sebe slobodno nek izlože najjezivijim mukama raspadanja i najmonsyruoznikeg bolnog kraja! Samo napred gospodo! Maca ne može da bira da li ce joj dopasti milostiv gazda koji želi da je spasi agonije, ali čoveku mora biti pravno omogućeno da može da izabere -kada ima situaciju u kojoj nade nema- da li ili ne želi eutanaziju.

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic) on Aug 8, 2019 at 2:02pm PDT

Mnogi pratioci su je osudili zbog ovoga, ali mnogi su i podržali njen apel, uključujući i glumicu Lidiju Vukićević.

A šta vi mislite? Da li podržavate spisateljicu ili ne?

BONUS VIDEO:

Kaji Ostojić nije bilo dobro! Nazvali je SELJANKOM, a njen komentar će vas ZGRANUTI!

 

Komentari (1)

ana

10.08.2019 10:22

ne moze zbog mogucih zloupotreba. Dozvoliti kupovinu oruzja za samoubistvo .KO moze na noge moze i da skoci sa visespratnice. Zasto nekog drugog činiti ubicom ?