Predrag Živković Tozova
printscreen

Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica koronavirusa, nakon jednomesečnog bolničkog lečenja.

Kolege i prijatelji pogođeni su vešću o njegovom odlasku, a osim što je imao vanvremenske hitove, Tozovac je bio angažovan i kao glumac.

Jedna od zapaženijih uloga, svakako je bila u filmu “I Bog stvori kafansku pevačicu” iz 1972. godine reditelja Jovana Živanovića. Pamtiće se scena kada Tozovac ulazi u kafanu sa društvom i susreće se sa svojom starom prijateljicom Belom Sekom, koju je igrala Vera Čukić.

On joj udeljuje komplimente, ali saznaje da se ona u međuvremenu udala za Ratomira Jovanića Ratka, koga je tumačio Velimir Bata Živojinović.

Iako Tozovac najpre ne veruje u tu informaciju, na kraju je ipak prihvata. Pevač se onda u kafani, koju inače drži Ratko Velimir Bata Živojinović, lati harmonike i počne da svira i peva pred gostima. Na kraju performansa, ostavlja instrument, a onda ulazi u klinč sa Ratkom. Umalo dolazi do fizičkog incidenta, ali srećom ga nije bilo, budući da je od većine ljudi bio sprečen.