TLZP
Promo
TLZP

Promo

TLZP, Foto: Promo

U šestoj epizodi šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ učesnici su imali posebne zadatke - da se nadmeću u duelima, nastupajući u paru i pevajući istu pesmu i imitirajući istog izvođača kao i njihov partner.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Veče „okršaja“ otvorile su Ivana Peters i Katarina Bogićević i raspametile žiri kao Marija Šerifović i PSY.

Njih dve su se svojski potrudile da iznesu uloge, kako glumački tako i pevački.

TLZP

Promo

TLZP, Foto: Promo

Tamara Dragičević, koja je bila specijalni član žirija nije mogla da sakrije svoje oduševljenje:

- Ludilo! Nije delovalo kao da su u dvoboju. Želela sam da traje što duže! Pogotovo kad su imitirale Mariju Šerifović - bilo je predivno! Želela sam samo da traje, i traje, i traje... Tu pesmu obožavam, i divna je, i evo ja ne znam kako vi to radite?! Kao kad nas glumce pitaju, „kako naučite taj tekst?“, tako ja sad vas pitam kako vi to otpevate tako nestavrno? Fenomenalno! Bravo! Nastup Psy je bio luđi i vatreniji, mada mi je više legla Marija Šerifović. Ne znam samo da li ste učile taj njegov tekst ili ste samo vikale „đama ćuna... - rekla je Tamara, a onda se nadovezao Uroš, koji se potpuno složio sa Tamarinim mšljenjem.

- Devojke su bile beskrepokrne! Ovo je bio duel u obliku dueta. Tako da je bio oksimoronski duel. Nadopunjavale ste jedna drugu, ali postojao je jedan oblik nadmetanja, ne može se reći da nije, i u pevačkom umeću i u scenskom umeću. Ono što je fantastično i što je baš bitno za ovu vrstu takmičenja to je da one u duetu ne smeju da naruše harmoniju scenske postavke i one to nisu učinile, i ostale su negde u tom domenu nadmetanja. Ja sam nadmetanje doživeo vrlo ozbiljno, i imam svog favorita za svaku pemsu. Pritom, imale su jako težak zadatak - to su dve različite dinamike, to su dve različite poetike, to su dva različita jezika, i pristupa pesmi i scenskom izvođenju, tako da im uopšte ne zavidim, a one su taj prelaz izvele sa takvom lakoćom, kao da je to nešto najnormalnije.

Duda je duele zamišljala malo drugačije:

- Ovi dueli su svima nama nešto novo. Ja sam to, iskreno, zamišljala drugačije - kad jedna završi da krene druga. A ovako je delovalo kao nadmećete se, a sarađujete na najbolji mogući način. I delovalo je kao duet i ipak i kao duel, ali u najboljem mogućem smislu. Fer borba, sportski! Bile ste predivne! Nije lako imitirati Mariju Šerifović, a ni druga pesma nije laka iz scenskih, zahtevnih pokreta. Ne znam koliko ste ovo drugo vežbale, ali ovo deluje besprekorno, bez greške! Odličan način da se otvori ovo veče! Predivno! - rekla je Duda, dok je Dušanu za oko zapalo to što su se Ivana i Katarina zagrlile na početku: 

TLZP

Promo

TLZP, Foto: Promo

- Mnogo mi je bilo slatko što ste počele zagrljajem, a onda da vidimo ko je jači. Jer je to večerašnja tema svih zadataka, a to je u isto vreme ste i parteneri na bini i u nekom kvazi duetu, ali u isto vreme i u nekom odmeravanju snaga. Jako je bila emotivna i teška ova Marijina pesma, naravnom, kao i većina njenih balada, plus ona ima te svoje karakteristične figure, i užasno intenzivan glas, težak za imitiranje, a vi ste obe dobro uradile taj posao. Psy je došao kao iz kontre, potpuna zabava, neočekivana posle ove balade. Preptostavljam da je jednostovnije promeniti iz lagane atmosfere u zabavnu, ali opet tolika razlika između ove dve numere... Nije vam bilo lako! Stvarno ste nas zabavile, i tu promenu koju ste izvele, sve je bilo strašno tečno, kao da je ovo jedna jako čudna pesma. Hvala vam! - rekao je Dušan.

Novina u ovoj epizodi je to što je žiri odmah nakon komentarisanja duela morao da se opredeli za jednog takmičara, odnosno da da poen onom ko je po njihovom mišljenju bio bolji u nadmetanju.

TLZP

Promo

TLZP, Foto: Promo

Dušan je u odlučivanju između dve dame bio pristrasan: 

- Ja imam jedan specifičan razlog zašto ću u ovom duelu dati prednost Ivani Peters, a to je jer smo prošle godine nas dvoje delili binu sa Marijom na nizu njenih spektakularnih koncerata. I zato je Ivana bila u maloj nefer prednosti u odnosu na Kaću, jer je imala priliku da vidi kako to tačno Marija radi, pa bih zbog toga dao svoj poen njoj. - rekao je Dušan, a Duda se složila sa njim i dala Ivani 1 poen.

- Ja moram isto kao Dušan. Dajem isto Ivani 1 poen.

TLZP

Promo

TLZP, Foto: Promo

Uroš je pohvalio obe takmičarke, ali je posebnu pažnju posvetio Ivani:

- Katarina bila si odlična, nema šta da ti se zameri, ali Ivana je oduvala. Ovo ti je do sada najbolji nastup. Ne samo zato što si imala prilike da pokažeš svoje pevače sposobnosti za koje nemam šta da kažem. Ono što si ti danas uradila je da ja u tvom glasu nisam čuo Ivanu Peters, naročito kad si izvodila Mariju, to je bilo nerealno. Ti si toliko ušla u imitaciju, da si skroz skinula njene ukrase, brejkove, taj njen poseban tonalitet i dramatizaciju reči, da ja nemam reči! A kao PSY, mogu ti reći da ti kao zgodna žena vrlo si jedan privlačan muškarac iz Koreje! Potpuno sam iznenađen tvojim nastupom. Evo već imam prvu dvanaesticu s kojom ne znam šta ću! - rekao je Uroš, dok je Tamara ostala na mukama:

- Nisam znala da ću da imam duplo težak zadatak sa ovim duplim glasanjem! Sve se slažem sa ostatkom žirija. Ivana je toliko bila Marija, a ne Ivana da je to neverovatno. Tako da Ivani dajem poen.

Pogledajte BONUS video:

Jedna je od NAJBOGATIJIH ŽENA sveta, a nekada je umesto haljina nosila džakove za krompir!