Halid Bešlić
Rajko Ristić/Alo!
Halid Bešlić

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

Halid je, međutim, odlučio da ove objekte izdaje, a kako navodi prijatelji su ga nagovorili da uđe u biznis, da bi sebi na ovaj način obezbedio lagodan život, ali i penziju.

"Sad izdajem sve i živim od kirije, tako je najbolje. Dođem samo ponekad i obiđem objekte da vidim je li sve u redu, i to je sve. Ma bitno je da kirija ide", objašnjava Bešlić kroz smeh.

Da bi investirao morao je da podigne kredit.

"Eh, da nema tog kredita bilo bi mnogo lakše, ali dobro, završiće se. Nije moglo u tom času drugačije, morao sam da dignem kredit kako bih se pokrio. A u investicije sam išao jer je ovaj naš posao nesiguran, ne možeš uvek da se uzdaš u to. U biznis sam ušao kako bih imao mirnu starost, tj. da sebi osiguram penziju", iskren je pevač.

Halid Bešlić

Printscreen youtube

Foto: Printscreen youtube

Iako je na početku karijere teško živeo, muzika i popularnost obezbedili su mu velike prihode. Pre rata u Sarajevu je kupio stan za sebe i roditelje, kao i radnju za hemijsko čišćenje koja je kasnije opljačkana.

"Prestao je rat i ja sam opet bio bez para", kaže Bešlić koji je prodao radnju z hemijsko čišćenje, ili barem ono što je od nje ostalo, pa kupio malo veći prostor, a zatim opet investirao, pa kupio još veći.

"Tako sam prodavao i povećavao imovinu dok nisam došao do većeg iznosa", kaže Halid.

Imao je veliki kapital na računu kad je primetio benzinsku pumpu i pored nje motel uz glavni put za Tuzlu.

"Dugo sam gledao taj kompleks i tek kad je došlo do podele vlasništva, uspeo sam to da kupim jer je novi vlasnik povoljno prodavao. No svejedno sam morao dignuti kredit", prepričao je Halid, koji je na preuređenje ovog kompleksa dao oko 150.000 evra.