Hari Mata Hari
Alo!/Vladimir Marković
Hari Mata Hari

Alo!/Vladimir Marković

Hari Mata Hari, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Životna priča o rođenju pevača Harija Varešanovića, poznatijeg kao Hari Mata Hari privukla je veliku pažnju javnosti svojevremeno.

Naime, govorilo se da ga mu je tada otac spasio život jer ga je praktično “ukrao” iz porodilišta, a pevač je sada objasnio o čemu se tačno radi.

- Nisam ja to često pričao. Stvarno je šega bila. U Sarajevu, te godine kad sam ja rođen, 16. januara, bila je enormna zima, ubijala! A, u porodilištu radijatori nisu radili, počele su bebe umirati. I, šta će ti moj otac, konta ode narandže doneti mami, u neku veliku kesu. I, op, kući! Dobro, Sarajevo tri kuće, nije Njujork. Mene ostavi i po mamu! U pet minuta. To je priča mojih roditelja, ako oni lažu, i ja lažem. Stvarno su bili toliki minusi da je bilo par smrtnih slučajeva - ispričao je Hari.

On je nekada bio vrlo blizak sa Emirom Kusturicom i Goranom Bregovićem, ali to više nije slučaj.

Emir Kusturica

Youtube Screenshot

Emir Kusturica, Foto: Youtube Screenshot

- To su bila površna druženja. Kontakti se gube, ljudi idu svojim putovanjima, problemima… Nekada, kad smo bili mladi, ovi nabrojani, ja, ta ekipa, imali smo želje i volje da se zezamo i družimo. To je bilo Sarajevo tog doba - objasnio je Varešanović.

Goran Bregović

Rajko Ristić

Goran Bregović, Foto: Rajko Ristić

Dugo se priča i o njegovim, navodnim, lošim odnosima sa kolegom Dinom Merlinom.

Ne postoji ništa. On je malo mlađi od mene. Ja sam već imao neku vrstu karijere, lokalne. Imao sam jednu pesmu, Poletela golubica sa Baščaršije. To je bio hit, ubica u Sarajevu! Dino je tek počeo 5-6 godina posle da gitaru svira, uopšte. Imao sam jednog prijatelja sa kojim sam stalno šetao i igrao lopte, i kaže: ‘Aj molim te da odemo na Kuk’, a to je diskoteka pri Medicinskom fakultetu. Kaže: ‘Jedan moj mali drug napravio je neki bend, aj molim te da vidiš kako svira, meni se čini da će nešto od njega biti’. I, ja tamo, kad piše grupa Merlin. Tad sam prvi put video njega u životu. Kasnije sam ga viđao po televiziji, neki duet imali, koncerte zajedničke kao kolege. Stvarno, veliki profesionalac. Ne mogu da iskonstruišem da bih rekao nešto loše za čoveka - zaključio je Hari.

Dino Merlin

Screenshot Youtube

Dino Merlin, Foto: Screenshot Youtube

BONUS VIDEO: