Halid Muslimović
Masanori Jošida/Alo!
Halid Muslimović

Rajko Ristić/Alo!

Foto: Rajko Ristić/Alo!

Osnovni sud u Prijedoru doneo je odluku o usvojenju zahteva za izvršenje koji je podneo Ermin Erko Elezović, a po kom Halidu Muslimoviću treba da se popišu, procene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 evra.

Prijedorski sud ustanovio je da ne postoji drugi način da Muslimović isplati dug prema Elezoviću star skoro 30 godina, te da je neophodno da se oduzmu pokretne stvari iz njegovog domaćinstva, kao i vozni park, i da to bude prodato na aukciji.

- Na osnovu rešenja Okružnog suda u Banjaluci, kojim se priznaje presuda Apelacionog suda iz Kragujevca, i na predlog Ermina Elezovića, određuje se izvršenje popisom, procenom i prodajom pokretnih stvari izvršenika Muslimović Halida iz Prijedora u njegovom domaćinstvu, kao i voznog parka, radi namirenja potraživanja tražioca izvršenja u iznosu od 20.000 evra, na ime materijalne štete, kao i iznos od 12.500 evra na ime izgubljene dobiti koja se ogleda u neovlašćenoj prodaji kaseta.

Halid Muslimović

Masanori Jošida/Alo!

Foto: Masanori Jošida/Alo!

Popisane stvari predaće se licu koje odredi sud. Izvršeniku se zabranjuje da raspolaže popisanim stvarima - piše u Elezovićevm zahtevu koji je usvojio sud u Prijedoru.

U istom zahtevu se takođe navodi da Halidu Muslimoviću neće biti oduzete putne isprave do okončanja postupka, što je takođe tražila suprotna strana. Sa Halidom nije bilo moguće stupiti u kontakt, dok je Ermin rekao da neće da komentariše ovaj slučaj dok sve ne bude gotovo.