Nino Rešić
Fejsbuk
Nino Rešić

Fejsbuk

Nino Rešić, Foto: Fejsbuk

Halid Muslimović Nina pamti još iz vremena kada je tek počinjao da peva.

- Bili smo dobri, družili smo se. Malo smo i sarađivali. Bio mi je drag, imao je dobre pesme, a i moj je zemljak, iz Bosanske Dubice. Ja sam iz Prijedora - rekao je Muslimović za "Srbiju danas" i dodao:

- Mi smo se upoznali, otprilike 1989. ili 1990. godine, u mom studiju u Prijedoru, gde je snimao neke svoje pesme, u mojoj režiji. Ali, eto, dogodio se taj blentavi rat, i on je završio u Beogradu, a ja u Austriji. Jednog dana sam video u prodaji njegov album. Bilo mi je drago - prisetio se Muslimović i dodao:

- Ja volim kad vidim da ljudi uspevaju. Volim da svi oko mene budu uspešni.

Peva po  Rasimovom  ukusu: Halid  Muslimović

Vladislav Mitić

Peva po Rasimovom ukusu: Halid Muslimović, Foto: Vladislav Mitić

Na pitanje o Ninovom karakteru, Muslimović ističe da je slika o Ninu kao skandal majstoru bila potpuno pogrešna, budući da je on bio povučen i da nije voleo konfrontacije.

- Voleo je svoju samoću, bežao je od raje i vodio svoj život - objašnjava Halid.

Nino je jedan od prvih nastupa imao baš na Halidovom koncertu.

- Na početku ga nisam shvatio ozbiljno. Prvi put, kada sam hteo da ga čujem, zamolio sam muzičare u jednoj kafani u Prijedoru: "Pustite ovog momka da otpeva koju pesmu". Pevao je "Samo tako, samo tako" od Miloša Bojanića, i u jednom trenutku se popeo na sto, počeo da igra, da meša, a ja sam se pitao: "Šta je sad ovo?" Ali to je bio njegov temperament, njegova priroda. Eto, tako je bilo. Neki klinac, koji je odjednom počeo da skače - sa osmehom je ispričao popularni pevač.

 

 

Komentari (2)

nedjo

30.11.2017 13:22

počeo da meša... zanimljivo vam bilo...

Trt

01.12.2017 12:35

Nesrecan covek koji je od Alaha potrcao kod Hrista a onda ga se odrekao pa vratio nazad. Menjao je veru kao neko carape...ti je tuzno