Halid Muslimović
Rajko Ristić/Alo!
Halid Muslimović

Rajko Ristić/Alo!

Halid Muslimović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Najstroža kazna na koju Halid Muslimović može biti osuđen zbog brutalnog batinanja i napada na bivšu ljubavnicu Sonju Bašić je 1.100 maraka (550 evra).

Kako se navodi, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je sa optužnicom koja Muslimovića tereti za nanošenje telesnih povreda dostavilo i predlog sankcije koju će sud, ukoliko utvrdi da ima dovoljno dokaza, najverovatnije i prihvatiti kao maksimalnu.

Tužilac je tako tražio da Osnovni sud u Banjaluci nakon sprovedenog postupka optuženom Halidu Muslimović za krivično delo telesna povreda utvrdi novčanu kaznu u iznosu od 700 KM (358 evra), a za ugrožavanje bezednosti 400 KM (202 evra).

Na današnjem nastavku suđenja svedočio je veštak sudske medicine Milan Srdić koji je potvrdio navode optužnice, da je Bašićeva imala telesne povrede u vidu krvnih podliva, oguljotina na leđima, ali i jednog ugriza na desnom ramenu.

Halid Muslimović

Masanori Jošida/Alo!

Halid Muslimović, Foto: Masanori Jošida/Alo!

Prema optužnici banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva Muslimović je Bašićevu napao 27. jula prošle godine. Bašićeva je tokom svedočenja između ostalog izjavila da je Muslimovića upoznala 2015. u Australiji na koncertu.

"Bili smo u emotivnoj vezi tokom koje sam mu pozajmila više od 20.000 maraka (10.227 evra), a kada sam tražila svoje pare nastao je pakao", izjavila je jednom prilikom Sonja.

Podsetila je da je tokom emotivne veze sa Muslimovićem svaka dva meseca dolazila iz Australije u BiH, nakon čega bi sa Halidom putovala po regionu i Evropi.

"Počeo je da traži sve više para i shvatila sam da se sve u stvari i radilo o parama. Problemi su počeli kada sam tražila da mi vrati pare", ispričala je Bašićeva.

Halid Muslimović

M.Jošida

Halid Muslimović, Foto: M.Jošida

Inače, Halid je posle suđenja koje je danas održano u Banjaluci rekao da je Sonja osuđeni narko-diler i da je na socijalnoj pomoći u Australiji. Odmah posle ove njegove izjave, Bašićeva je pokrenula novu tužbu protiv njega za klevetu, a kako je rekla, dokazaće i da postoje nove žrtve kojima Halid duguje ogroman novac.

"Dokle ljudi, opet. A ona je osuđivani narko-diler. Ona je u Australiji na socijali. Ona je bankar sa druge strane pulta, tri puta je krivotvorila dokumenta da bi uzela kredit na tuđa imena", rekao je Halid posle suđenja, a na pitanje da li za to ima dokaze, rekao je da to ispitaju mediji.

"Drago mi je da Halid ima tu informaciju i te dokaze. Moji advokati su već to pokrenuli, tužiću ga. Halid treba da se pripazi jednu stvar, ja za sve imam dokaz. Ja da sam narko-diler, u Australiji ne bih mogla da imam bilo kakav kredit, dozvolu. To je jedna budala i kako gubi slučaj, onda udario na jednu ženu koja mu je hranila decu tri godine. A ako sam na socijalnom, kako on meni duguje 107.000 evra. On je jedan lažov težak", rekla je između ostalog Sonja.