NEMA VIŠE NAŠE DIVNE! Govor na komemoraciji koji KIDA DUŠU, jecaji ispunili salu! "Zemlja je izgubila ANĐELA!"

Voditeljka i pevačicina prijateljica Jelena Petković održala je govor na komemoraciji koji je rasplakao sve.

Divna Karleuša
Divna Karleuša, Foto: Jovan Ilić/Alo!

Divna Karleuša, preminula je u nedelju posle duge borbe sa teškom bolešću. Sahrana majke Jelene Karleuše biće održana danas na Novom bežanijskom groblju sa početkom od 14.30 časova. U 11 časova, u zgradi Radio Beograda, održana je komemoracija.

 

Voditeljka i pevačicina prijateljica Jelena Petković održala je govor na komemoraciji koji je rasplakao sve:

Nema više naše Divne...

U nedelju popodne sve nas je iznenadila ova ružna vest. Ja i dalje mislim da je to samo san, košmar, iz koga ću se probuditi. Jer kako Divna može uopšte otići... Kako svet može da napusti neko ko je bio toliko vedar, dobar, iskren, neko ko je bio borac, žena koja je u svojoj borbi pobedila surovi život. Gde odlaze svi ti dobri ljudi, poput naše Divne? Koliki je taj nebeski prostor, zar on nije već dovoljno ispunjen čistim dušama? Kad će neko svemoćan reći DOSTA, sad je kraj!

Mala odlična si ,uspečeš ti u ovom novinarskom svetu. Ne smeš nikada odustati.

Jelena Karleuša
Jelena Karleuša , Foto: Jovan Ilić/Alo!

Ovako je govorila Divna meni kada sam davne 95 godine došla u Radio Beograd... Govorila je to, znam, i drugim ljudima, uvek kada bi osetila da nekome treba podrška, topla reč, ohrabrenje i podsticaj. Radila je to šmekerski, uz onaj njen nezaboravan, iskreni osmeh, pun života. Takva je bila naša Divna.

Kažu da se nekim ljudima u imenu krije sudbina... U tvom slučaju to je delimično tačno, jer je njen životni put bio posut cvećem, ali i u neki trenucima trnjem. Ono sto jeste nepobitno tačno je da ne postoji osoba koju ime lepše opisuje - predivna naša Divna.

Ceo region pamtiće je po toplom glasu, koji je bojio domove, unosio radost blažio tugu u sumornim vremenima. Samo mi, koji smo bili blagosloveni da je upoznamo, svesni smo da je ta toplina bila zapravo ogledalo njene duše - Velike, pune ljubavi, razumevanja, strpljenja i praštanja.

Divna Karleuša
Divna Karleuša, Foto: Jovan Ilić/Alo!

Prazninu koju si za sobom ostavila nikada i niko ne može i neće popuniti. Pre svega, prazninu u životima tvojih najmilijih, tvoje mezimice i tvog ponosa ćerke Jelene koju si toliko volela, tvoje sestre Danijele , tvojih unuka Nike i Atine, tvojih zetova Duška, kumova, prijatelja...

Draga naša Divna sada želim lično tebi da se obratim.. Znam da ćeš me čuti.

Ti ne odlaziš nigde! Ne možeš da odeš jer su tvoja dela besmrtna. Zadužila si nas mnogo! A najveće tvoje delo, tvoja ćerka Jelena, najbolji je primer koliko si ti bila Divna.

Neki bi rekli da je nebo dobilo anđela. Ja kažem - zemlja je izgubila anđela.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi