Goca Tržan
Printscreen
Goca Tržan

Printscreen

Goca Tržan, Foto: Printscreen

Goca Tržan jedna je od retkih pevačica koja bez dlake na jeziku priča o svim tabu temama, razbija predrasude i bez blama odgovara na pitanja. Veliku pažnju medija je privukla time što je pružila podršku ženama žrtvama nasilja i ispričala da je i sama prošla kroz taj pakao.

Goca je otkrila koliko joj je zapravo bilo teško da priča o tome, s obzirom na to da je i sama sve to prošla.

goca tržan

Printscreen/Youtube/Suzanin izbo

goca tržan, Foto: Printscreen/Youtube/Suzanin izbo

- Želela sam da pričam o tome, ali pod mojim uslovima. Kod nas se o tome piše uglavnom samo kad se desi neki zločin, retko kada se u suštini vodi računa da nema nasilja nad ženama. Najgore je što odmah krenu komentari: „E, ona je bila kurva, j*bala se ovako, onako." Sve je to nasilje, samo je to verbalno nasilje, o kome bi svi trebalo da vodimo računa! Nije mi bilo teško da se ogolim, jer ako sam uspela da pomognem jednoj ženi, bilo je vredno - rekla je Goca, pa istakla da li su joj se javljale žene koje su prošle kroz isto.

Goca Tržan

Dejan Briza/Alo!

Goca Tržan, Foto: Dejan Briza/Alo!

- Dobijala sam dosta poruka zahvalnica. Mene one gledaju kao podršku, kao nekoga ko govori sve što one misle, a nemaju hrabrosti da kažu ili su sputane na bilo koji način. Tako da, ja sam uvek tu da pomognem ugroženima - objasnila je pevačica.

 Goca je ponosna majka dvanaestogodišnje devojčice Lene, a pevačica otkriva i da svojoj ćerki i njenim drugarima rešava ljubavne probleme.

Goca Tržan

Printscreen Youtube

Goca Tržan, Foto: Printscreen Youtube

- Lena ne radi ništa strašno, ništa što druge roditelje ne pogađa. Nije željna medijske pažnje. Naprotiv, želi da se skloni i sakrije, i to mi je drago. Meni je samo škola važna i ne znam o čemu bi u tim godinama s decom trebalo da raspravljamo. Nedavno me je, pošto pevam na trgu u Pirotu za Novu godinu, pitala da li može da napravi žurku kod kuće. Samo sam je pogledala i rekla: „Ne“. Da smo mi tu, bilo bi okej da pozove drugare, ali ovako - nikako. Njene drugarice i drugovi dolaze kod nas kad imaju neke „ljubavne probleme“, pa se sa mnom savetuju. Ja sam im kao super da im rešim sve probleme. Trudim se da budem dostupna i tada nisam Goca Tržan, već Lenina mama - rekla je Goca.