Goca Lazarević
Alo!/Masanori Jošida
Goca Lazarević

Alo!/Masanori Jošida

Goca Lazarević, Foto: Alo!/Masanori Jošida

- Ne, nisam imala nekakvih većih problema sa zdravljem. Malo hipertenzija, ali su mi rekli da je to naslednog karaktera i zbog načina života – započinje razgovor pevačica koja ističe da se posledice noćnog života u njenom slučaju osete.

- Jako loše je uticao neredovan život na mene. Kada je reč o ishrani jedenje kasno noću, kada se završi nastup onda tek treba da vozim u zoru umorna. Posledica tog dugodecenijskog noćnog rada su nesanice, nikada nisam imala čvrst i dobar san. Nekoliko dana u nedelji sam legala u zoru, ostajem budna od napetosti i umora. Ostajem nervozna i umorna posle nastupa, a nakon toga treba u pola četiri treba da se fotografišem sa fanovima iako u tom trenutku nisam reprezentativna. Sva se tresem od decibela koji su ispuštani putem zvučnika i to nije nimalo zdravo, dođem kod kuće i tresem se u krevetu. Često se dešavalo da me i uhvati promaja, reumatični bolovi – govori Goca za „Zdrav život“ koja tvrdi da poroke nema.

- Nikada nisam pušila i konzumirala piće, jer sam stalno na nastupe morala samu sebe da vozim. Dosta pešačim i pijem kafu često napolju, volim prirodu i ona me regeneriše. To je nešto što u meni iskonski budi želju. Decenijama sam aktivna u pešačenju, pored moje kuće se nalazi i park. Klonim se dima, kada god ne budem u zatvorenim prostorima to je za mene super – izjavljuje Lazarevićeva koja je sada kada ima više vremena za sebe i manje posla, život podredila sebi baš onako kako je želela.

- Više vodim računa o tome šta unosim u organizam, zbog toga što se manje trošim i metabolizam se promenio. Primetila sam kod sebe obline, nekada sam bila violina, sada sam viola. Ne dozvoljavam sebi da se ugojim, malo mi se dogodilo da se ubucim i opustila sam se za vreme korona virusa. Više vremena provodimo kod kuće, manje kretanja i samim tim više jela. Uvela sam u svoj režim ishrane autofagiju, jer sam čula da to odlično radi. Osam sati možete da jedete kako želite, šesnaest sati ništa, samo čaj i voda – kaže pevačica koja je za kraj imala poruku za sve čitaoce „Zdravog života“.

- Nema goreg rada od nerada, a ako već ne radimo onda treba i manje da jedemo. Izgovori su čudo, kad god imate vremena mislite na sebe. Kad god čovek misli na sebe i voli sebe, on uvek nađe da se posveti sebi. Ljudi obično kažu „ne mogu da šetam sam“, ja uvek sama šetam i to mi najviše prija. Sami sebi tražimo izgovore, a to ne bismo smeli. Bitno je da unosimo biljnu hranu, ali isto tako i meso. Jelo koje ja sveže perem i pravim je najbolje od svega, a to bi preporučila i svim čitaocima – zaključuje Gordana Lazarević.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još:

Komentari (1)

Ratko

29.01.2021 14:04

Baba k'o baba.