Iskra Brajović
printscreen
Iskra Brajović

printscreen

Iskra Brajović, Foto: printscreen

Brojne javne ličnosti javno su govorile o krizi koja ih je zadesila zbog pandemije korona virusa. Budući da mesecima nisu u mogućnosti da se bave svojim osnovnim profesijama, barem ne u punom kapacitetu, mnogi muzičari, glumci, ali i sportisti posvetili su se drugim poslovima i aktivnostima.

Iskra Brajović

printscreen

Iskra Brajović, Foto: printscreen

Glumica Iskra Brajović tokom karantina počela je da se bavi ukrašavanjem različitih predmeta.

- Crtam ljudima po narudžbini. Na majicama, cegerima, posterima, gde god - ispričala je glumica pre nekoliko meseci.

Ona je zatim dodala i da je izrevoltirana zbog pojedinih komentara na društvenim mrežama, koji se tiču umetnika koji su ostali bez posla.

- Mi nemamo posao, a školovani smo. Mnogi komentarišu kako treba da idemo i kopamo krompire! Nijedan posao nije sramota, ali znate šta, ja sam završila i fakultet i master i zaslužila sam, kao i mnoge moje kolege, da zaradim sebi za najosnovnije stvari - poručila je Iskra Brajović.

Edo Majka

printscreen

Edo Majka, Foto: printscreen

Muzičar Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka, poput svojih kolega čeka bolja vremena za nastavak muzičke karijere, budući da je zbog pandemije korona virusa sve stalo.

Edo Majka je nedavno ispričao da je prethodnih meseci zarađivao kao kuvar, ali da se lokal u kome je radio zatvorio.

- Radio sam jedno vreme kao kuvar, ali i to se zatvorilo. Držao sam radionice za kreativno pisanje i muziku, imam malo korisnih veština za ova kovidna vremena. Sada planiram pokrenuti podkast, nadam se do kraja ove godine, koji će se baviti muzikom, psihologijom, ljudima, svim i svačim, i nadam se da će se nešto dobro izroditi kada je u pitanju taj podkast. Iskreno, nisam fokusiran na sebe, nego na ljude oko sebe, koji su u mnogo goroj situaciji nego ja i lakše mi je tako - rekao je reper za portal Dnevni avaz.

Marija Šerifović

Privatna arhiva

Marija Šerifović, Foto: Privatna arhiva

Pevačica Marija Šerifović počela je da snima videe, popularne vlogove, za Jutjub.

- Veliki broj ljudi nešto kao komentariše, kao sramota me je da priznam da to radim zbog para. Ne radim to zbog para, baš je iz zabave, ispostavilo se da se ljudima sviđa i to je to, ne bih ja to nazvala svojom profesijom. Bilo mi je užasno dosadno, nedostaju mi prijatelji, putovanja, moja publika. Ja sam spremna na to da znam da neću raditi do leta ili jeseni sledeće godine, možda će se desiti neki mikro koraci. Nisam optimista, izvinite, volela bih da me nešto iznenadi - rekla je pevačica nedavno za Pink.rs.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Branislav Tomašević (@banetomasevic)

Glumac Branislav Bane Tomašević počeo je da se bavi poljoprivredom u selu Semedraž, gde ima imanje i gde sa porodicom poslednjih meseci često boravi.

- Nedavno sam bio da prskam voćke i okopavam voćnjak. Sve radim sam. Kada mi treba pomoći oko prskanja pozovem komšiju. Radim sve relaksirano i spontano. Meni to prija. Koristim vreme da kada ga god ga imam budem na voćnjaku i radim - rekao je pre izvesnog vremena za "Blic" Bane Tomašević.

Marko Kešelj i supruga

instagram.com/keselj11

Marko Kešelj i supruga, Foto: instagram.com/keselj11

Slično je uradio i košarkaš Marko Kešelj. On je počeo da uzgaja borovnice.

- Zasadio sam u selu mog pokojnog dede koje se nalazi u opštini Lajkovac hektar i po borovnica. Hteli smo da to mesto malo oživimo, kao i zemljište koje smo imali. Uzgajam samo borovnicu i dobro ide. Ovo je već četvrta godina zasada. Nisam ja u potpunosti ušao u celu materiju. To vodi moj ujak, ali meni je zadovoljstvo da odem tamo jer imam i vikendicu, obiđem zasad i provedem neko vreme s porodicom na imanju - rekao je za "Blic" Marko Kešelj.

Nikolija Jovanović

Printscreen You Tube

Nikolija Jovanović, Foto: Printscreen You Tube

I pevačica Nikolija Jovanović pokrenula je novi biznis. Ona je, naime, sa svojom polusestrom osnovala sopstveni modni brend.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: