Evrovizija
YouTube/printscreen
Evrovizija

YouTube/printscreen

 Foto: YouTube/printscreen

Nakon otkazivanja ovogodišnje Evrovizije, 65. takmičenje, koje organizuju Evropska radiodifuzna unija (EBU) i njeni holandski članovi NPO, NOS i AVROTROS, biće održano u roterdamskoj areni “Ahoy” od 18. do 22. maja. 2021. godine, saopšteno je iz EBU-a.

Iz 41 zemlje već su stigle prijave, a iste zemlje koje su se prijavile ove godine svoje učešće su potvrdile i za 2021. godinu.

Izvršni direktor ovog velikog takmičenja Martin Osterdahl poručuje da su spremni za nepredvidive okolnosti koje može da uzrokuje korona virus.

Evrovizija

Foto: Youtube/printscreen

 Foto: Youtube/printscreen

- Zahvalni smo na posvećenosti 41 zemlje, koje su nam pomogle da vratimo Pesmu Evrovizije 2021. godine. Imamo potpuno istu listu zemalja koje bi se takmičile 2020. godine i oduševljeni smo što će se svi vratiti sledeće godine. Zajedno sa našim emiterima domaćinima nastavljamo da razvijamo 4 različita scenarija i održavamo dijalog sa svim učesnicima. Tim NPO-a, NOS-a i AVROTROS-a naporno radi na tome da obezbedi da Pesma Evrovizije pruži uzbuđenje i inovacije za više od 180 miliona gledalaca, uprkos izazovnim okolnostima - izjavio je Martin.

- Fantastično je da ista 41 zemlja koja bi učestvovala ove godine i dalje želi da dođe u Holandiju u maju 2021. godine. To pokazuje njihovo poverenje u našu zemlju i u mogućnosti da sledeće godine organizuje uspešno Pesmu Evrovizije u Roterdamu, nakon otkazivanja ove godine. Postavili smo visoko lestvicu da bismo stvorili tri neverovatne emisije uživo za publiku od 180 miliona ljudi, čak i u ovim izazovnim vremenima. Da bismo to postigli, radimo na kompleksnom protokolu koji garantuje zdravlje zaposlenih, učesnika, medija i posetilaca što je više moguće - istakao je on.

Grupa

Nenad Vujanović

Foto: Nenad Vujanović

Delegacija Srbije potvrdila je svoje učešće na 65. izboru za najbolju pesmu Evrope. Boje naše zastave braniće članice grupe “Hurricane” koje je trebalo ove godine da se pojave na takimčenju u Roterdamu, ali je ovogodišnja Evrovizija otkazana zbog pandemije korona virusa.