Estrada se oprašta od Tozovca
Alo.rs

 Pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je u 85. godini od posledica korone virusa. Pevač i kolega Miroslav Ilić tužan je zbog smrti kolege kojeg smatra prvim i najvećim na našim prostorima.

- On je za mene prvi i najbolji. Pomerio je kriterijume u ovom zanatu, pre svega mislim smisao za humor, mangupluk i kao autor, izvođac, posle možeš da ređaš kako hoćeš, ali on je bio prvi. Poslednji put smo se videli na snimanju novogodišnjeg programa - rekao je sa setom Miroslav Ilić za "Kurir".

Od legendarnog pevača se emotivnim rečima oprostio i Željko Joksimović.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Zeljko Joksimovic (@zzeljko)

- Otišao je nas najveći autor, izvođač tradicionalne muzike, i moj Veliki Prijatelj, Predrag Żivković-Tozovac. Hvala za sve dragi Tozo. Počivaj u miru - napisao je Željko Joksimović.

Za domaće medije, oglasila se i Neda Ukraden koja je bila veliki prijatelj sa Tozovcem i njegovom suprugom.

- Čula se s njim nedavno. Pre nego što su se on i Mima venčali, ja sam ih nagovarala da se uzmu i nudila se da im budem kuma i da ih vodim na ručak da proslavimo. Kasnije sam pročitala u štampi da su se uzeli. Zvala sam ih da čestitam i istog dana sam napravila žurku u kući i slavila sa svojim zetom njihovo venčanje. Kasnije sam čula da je u bolnici. Zvala sam njegovu suprugu koja mi je rekla da nije kritično i da je na odeljenju za lakše slučajeve. Međutim, vest od jutros me je rastužila - rekla je Neda Ukraden.

Putem svog Instagram profila od legendarnog pevača se oprostio i Aca Sofronijević.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Sofronijevic (@sofronacc)

- Zbogom moj dragi i dobri Tozo, hvala ti što si postojao, hvala ti za najlepše pesme, foršpile. Hvala ti za pravo blago koje si nam ostavio da čuvamo, a to ćemo i raditi! Večno si u mojoj duši, tu si jer dok sam živ stalno cu svirati tvoje pesme i sećati se svake reči koje si mi rekao i savetovao najlepše! Hvala zauvek - napisao je Aca Sofronijević.