Emina Jahović
Alo!/Marko Đoković
Emina Jahović

Alo!/Marko Đoković

 Foto: Alo!/Marko Đoković

Emina Jahović već više od jedne decenije živi u Turskoj, gde je takođe veoma popularna, a mnogi su zaboravili da se pevačica svojevremeno oprobala i kao glumica u jednoj tamošnjoj seriji.

Emina je, naime, tumačila glavnu žensku ulogu u turskoj seriji "Polje lala", koja je snimana od 2010. do 2014. godine. Devojka koju je igrala Emina zvala se Lale Taškiran Ilgaz, a u pitanju je bila priča o dve porodice koje su u večnom konfliktu. Prva sezona serije emitovala se i u Srbiji, 2011. godine na TV "Pink".

Emina je svojevremeno ispričala da su Turci negodovali što je upravo ona dobila glavnu ulogu u seriji, a ne neka tamošnja glumica.

Emina Jahović

Dejan Briza/Alo!

Foto: Dejan Briza/Alo!

- Mediji u Turskoj ne mogu da se pomire sa tim što imam glavnu žensku ulogu! Pitaju se kako je neka devojka iz Srbije mogla da dobije tu rolu, a ne neka turska glumica. Mislim da su prilično nesrećni zbog toga. Međutim, ja sam veliki profesionalac i stvarno ne dozvoljavam da me te priče pogađaju. Samo neka pričaju loše, to mi daje vetar u leđa da budem bolja - ispričala je ona za srpske medije jednom prilikom.

Pisalo se da je honorar koji je dobila za snimanje ove serije veći od celokupne zarade koju je imala od pevanja. Na pitanje da li je to bilo presudno da prihvati ulogu, Emina je odgovorila:

- Naravno da nije. Presudan je bio scenario, koji mi se dopao posle prvog čitanja. Pročitala sam ga u jednom dahu i prepoznala sam sebe u ulozi Lale.

Emina Jahović

printscreen

Foto: printscreen

Pevačici je glas u seriji bio sinhronizovan, zbog čega je često bila na meti prozivki, pogotovo od strane srpske publike.

- Ni posle tri godine učenja, turski jezik ne govorim savršeno. Na snimanju, naravno, izgovaram svoj tekst, ali kasnije u studiju profesionalna glumica preko mog glasa iznova snima sve moje rečenice, a gledaoci umesto mog čuju njen glas. Možda ne znate, ali i Berguzar Korel, koja glumi Šeherezadu, ima sinhronizovan glas, iako je Turkinja - rekla je Emina u jednom intervjuu.

Emina Jahović

Printscreen/instagram

Foto: Printscreen/instagram

Emina je, ipak, odlučila da napusti seriju "Polje lala" pre kraja snimanja. To je učinila, kako se navodilo, zbog prebrzog i napornog tempa snimanja i razdvojenosti od porodice.

Scenaristi su potom preradili scenario, tako da Lale, koju je tumačila Emina, u seriji umire na porođaju.