Dženan Lončarević
Screenshoot RTS
Dženan Lončarević

Vladimir Marković/Alo!

Dženan Lončarević, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Finalno veče „Beovizije“ bilo je veoma napeto, s obzirom na to da je biran srpski predstavnik na „Pesmi Evrovizije“ koji će ove godine otputovati za Tel Aviv. Dvanaest više-manje poznatih pevača borilo za pobedu, koju je na kraju odnela Nevena Božović pesmom „Kruna“, koju je posvetila dečku Nikoli Ivanoviću. Stručni žiri je najveći broj poena dao Neveni, ali su najveći broj glasova publike dobile Una Senić i Nataša Guberinić, drugo mesto, prema mišljenju publike, zaslužio je Dženan Lončarević, dok je treće mesto po glasovima publike osvojila Nevena. Međutim, kada su se glasovi publike i glasovi žirija spojili, Nevena je odnela pobedu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Božovićeva je za „Alo!“ otkrila kako se oseća nakon što je osvojila prvo mesto.

- Još ne mogu da dođem sebi. Kada su izgovorili moje ime, osećala sam se fenomenalno. Nisam očekivala da ću pobediti. Ovo je treći put da se takmičim na „Beoviziji“ i sada sam uspela. Data mi je treća šansa i veoma sam srećna, ali sa tim ide još veća odgovornost. Daću sve od sebe - rekla je Nevena, koja je pesmu posvetila dečku Nikoli.

Nevena Božović

Screenshoot RTS

Nevena Božović, Foto: Screenshoot RTS

- Moja najveća pobeda je bila što sam sama pisala pesmu i što sam je posvetila mom Nikoli. Ne volim da pričam o svom privatnom životu, dovoljno je emotivno što sam mu je posvetila, a da li ću se uskoro udati za njega će još ostati tajna. Ono što je sigurno jeste da će biti sa mnom u Tel Avivu kao moja najveća podrška, pored mog tima - otkrila je pevačica, koja će pesmu u Izraelu izvoditi na srpskom jeziku. 

Dosta se spekulisalo o tome da je ovogodišnja „Beovizija“ amaterska, a Nevena ima jasan stav o tome.

- Ove godine, pesme su bile odlične i to ne dovodim u pitanje. Mnogo bih volela da se ovi što kritikuju i što stalno imaju zamerke prijave i urade nešto bolje - rekla je Nevena za „Alo!“.
Drugoplasirani Dženan Lončarević, koji je takođe bio jedan od favorita za odlazak u Izrael, kaže da ide u Prijepolje da se odmori nakon svega.

- Ne razmišljam više o takmičenju, šta je bilo, bilo je. Idem u Prijepolje da se odmorim. Nevena je odlična pevačica i sigurno će nas lepo predstavljati na „Evrosongu“. Nisam nezadovoljan, ali mislim da je žiri morao da bude stručniji. Tamo su sedeli ljudi koje veoma poštujem, ali za ovakvo takmičenje morali su da budu neki sa više iskustva, da to budu kompozitori i školovani muzičari. Ja sam pobedio onog trenutka kada sam video kako je glasala publika, koja nije imala nikakve direktive i glasala je srcem - rekao je Lončarević za „Alo!“.

Saška Janković

Screenshot Youtube

Saška Janković , Foto: Screenshot Youtube

Saška: Napuštam Srbiju, idem u svet!

Pevačica Saška Janković, koja je bila jedan od favorita, za „Alo!“ je rekla:

- Drago mi je što će nas Nevena predstavljati na „Evrosongu“, ona je veoma pametna devojka, odlično peva i ima super pesmu. Odmah sam joj čestitala na pobedi, međutim, posle ovog takmičenja odlazim iz Srbije i pokušaću da se probijem u svetu. Nisam razočarana što nisam pobedila, ali sad sam videla kako funkcioniše „Beovizija“ i neću ništa više da komentarišem. Nisam ljuta, sada samo želim da radim na svojoj karijeri i tome da se posvetim - rekla je Saška za „Alo!“