Ana Mihajlovski
Screenshoot Instagram
Ana Mihajlovski

Screenshoot Instagram

Ana Mihajlovski , Foto: Screenshoot Instagram

PROČITAJTE JOŠ:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:17am PST

Ona se dotakla i odnosa sa bivšim partnerima.

"Taj drugi brak umnogome zavisi od toga koliko ste rešili repove sa prvim brakom, a to je uglavnom nemoguće. Ako su tu deca, prvi muž je vaša porodica! Ne možete ga izbrisati gumicom jer vašem detetu treba. E to je ono što drugi brak ne može da podnese. Ne možete ni vi da podnesete dve porodice za hendlovanje, jednog bivšeg, jednog sadašnjeg, a kada vidite da vaše dete trpi onda vam nikakva ljubav ne pomaže jer dete vam je nesrećno, koga briga za brak. U svemu tome provlači se ona čuvena rečenica "Deca su najsrećnija ako su roditelji srećni". Ok, hajde da malo to bliže sagledamo. Vaša deca posle razvoda imaju dva doma, dva kreveta, dve sobe, dva ljubimca...

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:25am PST

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Mihajlovski Ana (@an_amihajlovski) on Dec 4, 2018 at 6:27am PST

"Jedan razvod - OK, nije nam se dalo. Sa druge strane, dva razvoda nas teraju neminovno da se zapitamo šta nije u redu sa nama? Zašto biramo loše partnere ili zašto ne možemo da sačuvamo tu svetinju? Drugi razvod je uglavnom jedna velika smrt, nešto posle čega se više nikada u potpunosti ne oporavimo, nešto što nam kaže: "Ok, ja sam oštećena i zvanično sam potvrdila i sebi i drugima". Prvi neuspeh uvek možemo da pripišemo situaciji, neslaganju, čuvenim nepomirljivim razlikama, drugi neuspeh moramo preuzeti na sebe ma koliko to teško bilo, kako bismo mogli nastaviti dalje izlečeni, jer ne možemo rešavati problem sa sobom ukoliko ga ne priznajemo, a ma kakvi oni bili u tim brakovima činjenica o drugom razvodu govori da ni mi baš nismo briljirale u tim prokletim muško-ženskim odnosima.

U svemu tome može da dođe neko ko će vam pokazati kako vi zapravo niste oštećeni jer, eto, on vas voli. NE NASEDAJTE! Statistika kaže da se čak 80 odsto trećih brakova završi razvodom. Zaustavite se! Svi zaboravljamo nešto što mi je moja svekrva rekla - "E, dete moje, niste ni svesni koliko znači u ovim godinama da čuješ kako neko diše pored tebe". Da se razumemo, kad već zaje.ete dva puta, naučite da živite sa sobom - SAMI. Pronađite sebe u deci, karijeri, hobijima, sportu. Verovatno nikada nećete prestati da se pitate šta nije u redu sa vama, ali hej, svi smo malo drmnuti i to nas ne čini lošim osobama", dodala je voditeljka.

 

Komentari (1)

Tanja

04.12.2018 19:47

Ana, svaka ti čast na ovako mudro izgovorenim rečima i na iskrenosti.