Ana Bekuta
Privatna arhiva
Ana Bekuta

Privatna arhiva

Ana Bekuta, Foto: Privatna arhiva

- Petog februara ove godine, eto pamtim i datum, rešila sam da se uhvatim u koštac sa kilogramima - u najvećoj meri, iz zdravstvenih razloga. Primetila sam da teže dišem, da me guše kilogrami - ispričala je Ana koja je pre dijete imala povišen holesterol i hipertenziju.

- Radovalo me je to što publika meni nije zamerala višak. A ja nisam patila zbog toga, prosto nisam imala ni vremena da se na taj način obraćam sebi u ogledalu jer bilo je mnogo posla - istakla je Ana koja je poručila da joj ni porodica nije sugerisala da treba da oslabi jer je ona "svojim najbližima uvek lepa".

Ana Bekuta

Privatna arhiva

Ana Bekuta, Foto: Privatna arhiva

Jedan član njene porodice, njen partner Milutin Mrkonjić, odigrao je važnu ulogu u celoj priči.

- Milutin je pre mene oslabio i on je zapravo, jednim delom, bio moj motiv. Razmišljala sam: “Kad može on, mogu i ja". Njegov način bio je da prepolovi porcije - naglasila je.

A način Ane Bekute bio je "bodi koncept" koji je osmislila Klaudija Ademi, stručnjak za poremećaje u ishrani. Koncept je podrazumevao da je pevačica imala dnevno pet obroka, tri glavna i dve užine, da je jela striktno na tri sata, da nije koristila so, da je kao začine upotrebljavala biber i kukurkumu i to uvek zajednojedno, da je hranu spremala na maslinovom ulju, a krompir izbacila iz jelovnika, da je svakog dana pila 1,5 litara vode i dosta čaja od rastavića, kao i da je konzumirala mlečne proizvode bez laktoze zbog alergije.

Ključan deo Anine dijete bilo je crveno bobičasto voće kojim je započinjala dan, ali i ostale vrste voće sa niskim glikemijskim indeksom (poput kivija) koje smanjuju želju za slatkišima i drže pod kontrolom nivo šećera u krvi.

- Četvrtak je bio detoks dan koji je počinjao standardnim doručkom, a onda sam na svaka tri sata jela ili lubenicu ili ananas - nastavila je Ana.

- Za tri meseca je otišlo 12 kilograma, ali je posle išlo malo sporije. Otprilike, dva i po do tri kilograma mesečno - poručila je pevačica i dodala: Osećam se jako dobro, zdravo. Krvna slika je nikad bolja, a s obzirom na to da sam se mučila sa holesterolom, sada nemam taj problem, a tabletu za pritisak sam prepolovila. Ana koja aktivno trenira 10 godina, naglasila se da sada ima energije za sve. - Mršavost je dostižna. I, evo, ja nisam još mršava, mr- šava, ali idem polako ka tome, ne žurim. Svi znaju da imam 60 godina, a žene u šezdesetim moraju da biraju između zadnjice i lica, to je davno rekla Katrin Danev - poručila je Ana.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Anja

08.03.2021 08:30

Ko kaze da je smrsavila, a i izgleda puno starije, pljunula je na sebe, karijeru………na sve kada je zbog para pocela da zivi sa ozenjenim dedom

Zoran

08.03.2021 12:09

Jedan savet. Pijte caj od rastavica. Izbacuje tecnost i dobar je za mnoge stvari. Zena mi jede kao vaska a smrsala za dva meseca pet kilograma. Znaci ovo pisem iz licnog iskustva. Probajte.