Ana i Ceca
Rajko Ristić/Alo!; Dejan Briza/A
Ceca Ražnatović

Rajko Ristić/Alo!

Ceca Ražnatović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Pevačice Svetlana Ceca Ražnatović i Ana Nikolić snimile su dve interesantne pesme koje su već na prvo slušanje postale veoma popularne, posebno među mlađom populacijom.

Reč je o Cecinoj pesmi "Didule", koja je objavljena 2016. godine i nalazi se na njenom albumu pod nazivom "Autogram" i pesma "Romale, romali", koju je Ana Nikolić otpevala na takmičenjuna Beoviziji.

Cecinu pesmu "Didule" napisala je Marina Tucaković, a Aninu pesmu "Romale, romali" napisao je Kiki Lesendrić. Međutim, ono što je pobudilo pažnju javnosti svakako da jeste specifičan naslov Cecine numere "Didule" jer ove reči nema u rečniku, pa čak ni na Guglu ne postoji objašnjenje šta zapravo znači.

Naime, Svetlana Ceca Ražnatović je u jednom intervjuu odgovorila na pitanje u vezi sa naslovom pesme i poručila sledeće:

"Isto što i romale-romali, điđi-miđi... Uzgred, tra-la-la, dečko, ti si otpevao svoje i ne mogu više da ti tolerišem ništa, ni da te trpim… Doviđenja, prijatno", rekla je Ceca.

Pre dvanaest godina Ana Nikolić se takmičila na Beoviziji upravo sa pesmom "Romale, romali", koja je postala veliki hit i na neki način je obeležila njenu karijeru.

Iako se nije plasirala u finale za pesmu Evrovizije jer nisu dobro izbrojani glasovi žirija i publike, tom prilikom Ana je tužila javni servis i nakon pet godina sud je presudio u njenu korist.

Ana Nikolić

Rajko Ristić/Alo!

Ana Nikolić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Ono što je interesantno od samog pojavljivanja pesme jeste specifičan naslov numere i zaparavo njegovo pravo značenje. Bilo je dosta nagađanja oko toga šta zapravo znači "Romale, romali", pa su mnogi naslov povezivali sa blizancima iz rimske mitologije Romulom i Remom. Međutim kasnije se ispostavilo da to nema veze sa vezom.

Naime, kako se spekulisalo "Romale, romali" se odnosi na romsku nacionalnu manjinu, ali Ana Nikolić to nikada nije zvanično potvrdila.