Vesna Zmijanac
Alo!/Rajko Ristić
Vesna Zmijanac

Alo!/Rajko Ristić

Vesna Zmijanac, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Folk zvezda Vesna Zmijanac je osamdesetih i devedesetih godina žarila i palila muzičkom scenom, a u intervjuu za VIP magazin prisetila se svojih muzičkih početaka. Vesna nam je otkrila kako je izgledao njen prvi koncert, koji je održala sa sedam godina, da li više voli da sluša Nikolijinu ili Reljinu muziku, ali i da li uspeva da ide u korak sa tehnologijom.

PROČITAJTE JOŠ:

Vesna Zmijanac

Screenshoot Youtube

Vesna Zmijanac, Foto: Screenshoot Youtube

  EKSKLUZIVNO ZA ALO! Vesna Zmijanac otkrila detalje o odnosu sa BIVŠIM DEČKOM: U 2 ujutru mogu SVE da mu tražim!

Vesna nam je otkrila kako je izgledao njen prvi koncert, koji je održala sa sedam godina, da li više voli da sluša Nikolijinu ili Reljinu muziku, ali i da li uspeva da ide u korak sa tehnologijom. 

Rano ste počeli da se bavite muzikom, šta vam prvo padne na pamet iz tog perioda?

- Sećam se da sam već sa sedam godina pevala deci iz moje ulice i držala prave koncerte, koji su dugo trajali. Te svoje prve nastupe sam završavala teatralno i uvek sam publici bacala deo odeće na kraju koncerta.

Kada sam počela da se profesionalno bavim muzikom, bilo je drugačije vreme, nekako lepše...

 Na „Pjesmi Mediterana“ pojavili ste se u providnom crnom kombinezonu i taj nastup mnogi pamte. Danas dosta pevačica igra na kartu seksepila, kakav je vaš stav o tome?

Često ste se povlačili sa scene i niste bili dostupni za medije, zbog čega?

- Nikada nisam prestala sa nastupima jer bez muzike ne ne bih mogla. Svakog vikenda imam svirke i to me drži, ali za pola veka, koliko radim, moralo je da dođe do prezasićenja. U tim trenucima je moje skrovište Bukulja, tamo je moj mir. Međutim, ne mogu dugo da budem tamo sama, muzika je ozbiljna navlaka, to mi je u krvi. Samo oni pevači koji vrede mogu da dočekaju pozne godine ne sceni, a tako je i u mom slučaju.

Od kada ste se pojavili na sceni, važili ste za seks-simbol. Da li vam prija takav epitet?

- Mnogi mi i danas kažu da i dalje zračim seksepilom, ali ja u to ne verujem. Uvek imam neke zamerke. I kada sam imala 20 godina, sebi nisam bila savršena, a kamoli sada, kada sam baka. Iskreno, u mojim godinama mi više nije bitno kako izgledam, bitno mi je da sam zdrava i da mogu da pevam, sve drugo je zanemarljivo.

 Ćerka je krenula vašim stopama, duže od šest godina je u poslu, kako vam se dopada to što radi?

Vesna Zmijanac

Youtube/Printscreen

Vesna Zmijanac, Foto: Youtube/Printscreen

Da li slušate današnje mlađe pevače, kako vam oni zvuče, ima li nekog da se izdvaja?

- Ma svi su oni dobri, neki više, neki manje. Ali kao što sam rekla Nikoliji, svima fali ta životna muka, teško detinjstvo, malo nemaštine, da bi mogli da breme koje nose pretoče u glas. Ovi novi su svi zaštićeni. Mi, koji smo živeli skromno i siromašno, dobili smo tu tugu u glasu, naše muke su nas pretvorile u dobre pevače.

 Kažete da ste starog kova, kako vam ide snalaženje sa novim tehnologijama?

- Mislila sam da nikada neću naučiti da koristim Vajber i slične aplikacije, ali kako vreme odmiče, vidim da sam se odlično snašla. Ja sam vuk samotnjak i meni u mnogim trenucima niko ne treba, ali bez telefona ne mogu. Hvata me panika kada sam bez telefona duže od pola sata. Samo češljam po internetu i tražim razne stvari, a ko zna šta sve rade ova deca. Plašim se hoće li ljudi razgovarati za dvadesetak godina.

 Danas se ljubav izjavljuje i putem mobilnog telefona, tehnologija nas je preuzela, kako je bilo u vaše vreme?