Dejan Pantelić
printscreen
Dejan Pantelić

printscreen

 Foto: printscreen

Voditelj Dejan Pantelić Deki danas je u emisiji ugostio ćerku Lanu koja je otvoreno govorila o dijabetesu, bolesti sa kojom se bori.

Mala Lana Pantelić je na početku gostovanja otkrila kako se bori proti dijabetesa. U emisiji su je upitali da li su njeni drugari zazirali od nje zbog bolesti.

Dejan Pantelić

printscreen

 Foto: printscreen

- Nisu mislili da mogu da im prenesem, nisu se plašili, bilo im je interesantno jer nikada nisu to videli, nisu ni znali pojam dijabetesa, a onda sam im ja objasnila - rekla je Lana Pantelić u emisiji "150 minuta" koju vodi njen tata.

PROČITAJTE JOŠ:

A tata se nadovezao na njenu priču:

- I Lana i moj Vukašin imaju sreće, ali dosta dece imaju problem sa zadrikivanjem.

I zaključio:

- Nema loše dece, ima samo loših roditelja , moramo da edukujemo roditelje.

U emisiji je Lana pokazala i insulinsku pumpu koju koristi kao dijabetičar, a apelovano je da se deci daju i nove pumpe zatvorenog kruga koje same regulišu nivo čećera u krvi i koje bi im olakšale život.

Dejan Pantelić

printscreen

Foto: printscreen

- Treniram tekvondo, nosim pumpu i kada ima takmičarske dane. Bez pumpe mogu da budem sat i po, dva, i na bazenu i na moru - rekla je mala Lana, a onda poručila:

- Za sve moje drugare i drugarice imam poruku: nemojte da se plašite i nemojte da krijete! Evo ja otvoreno pričam i ponosna sam na sebe, mog brata Vukašina, tata Dekija i mamu što pričamo o tome i podižemo svest - izjavila je ona.

Na kraju ju je otac upitao da li može da je poljubi što je ona sa radošću prihvatila. A kako Deki Pantelić slavi rođendan, ćerkica mu je donela i tortu.

Dejan Pantelić

printscreen

Foto: printscreen

- Danas je mom tati rođendan - pohvalila se, a on se nadovezao:

- Ne znam da li se sudbina poigrala sa našim života ali zamislite da imate rođendan na Svetski dan dijabetsa, a imate kod kuće dvoje dece koji imaju dijabetes. Ono što ja hoću da poručim roditeljima bez obzira što je knedla uvek u grlu kada je u pitanju ovaj današnji dan - jedini način da se borimo je da im vratimo osmeh na lice.

Na kraju je Deki svoju ćerkicu upitao čeka li ga poklon i kod kuće.

A u emisiji gost je bio i Aleksandar Opačič, predsednik Dijabetološkog saveza Srbije koji je na kraju rekao kako su i Lana idejan bili izuzetno profesionalni u svojim ulogama voditelja i gosta iako su tata i ćerka. A Deki je i njega pohvalio.

- Kada vidim Acu danas koji takođe ima dijabetes, ne plašim se za budućnost svoje dece - izjavio je Dejan Pantelić.

NAJČITANIJE VESTI:

Gledali smo ga svaki dan, a nismo znali da krije mračnu tajnu!

AUTOR: Jutarnji.hr/I. M. DATUM I VREME: 14.11.2019. 15:44 - 14.11.2019. 15:54 Imao je emisije na Pinku! Foto: printscreen Goran Marković, bivši reditelj i voditelj emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet" na TV Pinku uhapšen je ove nedelje u Zagrebu po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog utaje poreza.