CRNO JOJ SE PIŠE! Deca Tanje Savić izašla iz Srbije sa pasošima Australije: Evo šta to znači!

Saglasnost nije bila neophodna

Tanja Savić
Foto: Instagram/Printscreen

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su maloletni sinovi Tanje Savić, stari 10 i osam godina, zajedno sa ocem napustili teritoriju Srbije 16. aprila ove godine i tom prilikom su na Aerodromu "Nikola Tesla" koristili australijske pasoše.

"Imajući u vidu da nisu koristili putne isprave Republike Srbije, za maloletna lica koja su strani državljani ne postoji obaveza posedovanja saglasnosti roditelja prilikom prelaska državne granice", naveo je MUP u saopštenju.

Tanja Savić
 Foto: YouTube/printscreen

Objašnjava se da, ukoliko maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine putuje sa jednim od roditelja, obaveza posedovanja overene saglasnosti drugog roditelja ne postoji, ali saglasnost za maloletno lice može tražiti država u koju putuju.

"Takođe, Zakon o graničnoj kontroli u članu 54. propisuje da maloletni državljanin Republike Srbije do navršene 16. godine života, kada putuje sam ili u pratnji drugog lica koje mu nije roditelj ili zakonski zastupnik, mora da poseduje overenu saglasnost oba roditelja, ako zajednički vrše roditeljsko pravo, ili zakonskog zastupnika", naveo je MUP.

Tanja Savić
Foto: YouTube/printscreen

Pevačica Tanja Savić tvrdi da joj je suprug, s kojim je brak zaključila u Australiji, bez saglasnosti odveo decu u tu zemlju tokom aprila.

Da li smatrate da će Tanja uspeti da vrati decu u Srbiju?

Ukupan broj glasova: 2001

  • Da, svakako!: 61% (1223)
  • Ne, nikako!: 22% (448)
  • Nemam mišljenje!: 16% (330)

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi