Dea Đurđević
printscreen
Dea Đurđević

printscreen

Foto: printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

Dea Đurđević

Screenshoot Youtube

Ona je ispričala šta je prethodilo i kako je došlo do nesreće i pridružila se krivičnom gonjenju vozača autobusa GSP.

Đurđevićevoj je u nezgodi otkinuta leva ruka, koju su lekari prišili, a zadobila je i niz drugih povreda. U nadležnom tužilaštvu u martu je saslušan osumnjičeni vozač B. J. koji je tokom ispitivanja bio vidno uznemiren:

Osumnjičenom B. J. na teret se stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. On je u tužilaštvu kazao da je kritičnog jutra zadužio vozilo, kao i svakog radnog dana i da je prekontrolisao da li je sve u redu:

"Ulje, niti bilo koja druga tečnost, nije curilo, motor je normalno radio, kao i kočnice i menjač. Kad sam sve isproveravao i video da nema ničeg neuobičajenog, uzeo sam nalog i krenuo sa Banjice. Vozio sam autobus na liniji 78. Malo pošto sam prošao pored zgrade TV Pink primetio sam veću količinu vode, a kada sam ušao u Ulicu Ljutice Bogdana video sam zaustavljena vozila i odmah sam sklonio nogu sa gasa. Ta vozila koja su stajala nisu bila obezbeđena."

Naglašavajući da nije brzo vozio, B. J. je naveo da je počeo da koči, ali da je zbog leda koji je bio na kolovozu, autobus proklizao. Tada je, prema njegovim rečima, došlo do sudara sa vozilom koje je stajalo u njegovoj traci. Nakon toga, udario je u ogradu, a tom prilikom, kako je kazao, "povređena je jedna ženska osoba", a dolazi do kontakta i sa drugim vozilima.

"Ja sam vraćao autobus unazad jer sam se uplašio da sam prignječio tu osobu", kazao je B. J. i dodao: "Kad sam izašao iz autobusa kolovoz je bio klizav, a to mogu da potvrde i svi koji su se u tom trenutku tu našli."

Dea Đurđević

Printscreen

Foto: Printscreen

Inače, nakon nesreće, svi učesnici događaja su testirani i kod nijednog nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi. Do sada je, u okviru istrage, saslušano sedmoro svedoka, kao i povređena voditeljka TV Pink, ali i devojka sa kojom se tog kritičnog jutra Đurđevićeva sudarila. To manje "čukanje", međutim, bilo je uvod u mnogo težu saobraćajnu nesreću, jer je autobus GSP, prema dostupnim informacijama, proklizao i udario Deu, koja je stajala na trotoaru.

Autobus ju je vukao nekoliko metara. U teškom stanju prebačena je na VMA gde je nekoliko puta operisana. Čim joj je bilo bolje, prebačena je u Klinički centar Srbije, gde je i dalje na oporavku. 

Dea Đurđević

printscreen

Foto: printscreen

Dea Đurđević je preksinoć trebalo da bude gost u emisiji kod Ognjena Amidžića. Iako je njen dolazak najavljen, voditeljka se nije pojavila.

"Bilo je planirano da Dea gostuje večeras, ali je, nažalost, morala da otkaže", rekao je Amidžić.

"Zbog zdravstvenog stanja Dea neće biti gost, a svi se nadamo da će uspešno da se oporavi. Amidžić nije izneo detalje Deine trenutne zdravstvene situacije."

Ona je i dalje u bolnici gde se oporavlja od povreda zadobijenih u teškoj saobraćajnoj nesreći. Kako saznajemo, najveći problem su moguće infekcije i zato je u ovom trenutku za nju najbolje da bude pod lekarskim nadzorom.

PROČITAJTE JOŠ:

Dea Đurđević

Printscreen