Darko Lazić
Dejan Briza/Alo!
Darko Lazić

Dejan Briza/Alo!

Darko Lazić, Foto: Dejan Briza/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

Poslednja u nizu odnosi se na psihički, a ne na fizički poremećaj pevača. Kako smo saznali, on ovih dana muči muku s manijom gonjenja.

Darko Lazić

Rajko Ristić/Alo!

Darko Lazić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

- On je ubeđen da mu svi rade o glavi, da žele da ga gurnu u propast, unište ga… Ne veruje da bilo ko želi da mu pomogne i sumnja u svačiju dobronamernost. Sve to je povezano i s apstinencijom od opijata, ali i s dugovima prema zelenašima, koji ga ne ostavljaju na miru ni u ovakvoj situaciji - ispričao je za „Alo!“ izvor blizak porodici Lazić. On kaže da su roditelji najpre mislili da je reč o prolaznoj fazi, te su s njim vodili svakodnevne razgovore ne bi li mu izbacili crne misli iz glave. Ali, avaj!

Šta je manija gonjenja?

Čovek opsednut manijom gonjenja zapravo proganja samog sebe i ovo duboko i ogorčeno neprijateljstvo prema sebi samom prenosi na ljude koji ga okružuju. Tako se bar delimično oslobađa nepodnošljive unutrašnje napetosti. Čovek koji veruje da o njemu svi rđavo misle sasvim sigurno rđavo misli o sebi, iako toga najčešće nije svestan. Jedini način da se oslobodi manije gonjenja jeste da prihvati sebe onakvog kakav jeste, sa svim svojim vrlinama i manama, sposobnostima i slabostima, mogućnostima i ograničenjima.

Kako nam je rekao, nakon što je Darkova majka objasnila lekarima kakve misli more njenog sina, oni su u tome prepoznali psihički poremećaj i povezali ga sa strahovima koje Darko očigledno već ima, te ga posavetovali da kontaktira s dobrim psihijatrom.

- Branka će angažovati psihologa, psihijatra… koga god bude trebalo, samo da Darko dobro bude kao pre - istakao je izvor „Alo!“.

 

Komentari (5)

nada

07.12.2018 09:31

Sto o tome nije ranije razmisljao i vodio normalan zivot ? Sve se mora platiti ! Psihijatar te ne odvikava od droge i alkohola vec ti sam a dugove moras vratiti !

vlajko

07.12.2018 09:49

Jedna od nuspojava kontumacije opojnih droga je i pojava manicne shizofrenije.Da nije TOLIKA maza mozda bi i uspeo da se resi poroka,ali..... tesko.Imace on tek problema.I dosta vise o njemu.Nije on centar sveta.Srbija mam je u opasnosti vecoj nego sto je on.Nije zasluzio ni 3 reda u novinama.To primer deci nasoj FUUUJ.

nnn mmm

07.12.2018 10:18

kako znaju da mu nije podmetnuto kad nisu bili ocevici? Kadgod se nesto čini da jeste uvek ima makar bar deo toga. Pre toga su ga vijali, mlatili. Bolje da mu dovedu policiju nego psihijatra.

Jasna Simonović

07.12.2018 10:30

Divni su ti prijatelji sto odmah znaju dijagnozu i sve sto je tacno, bas kao da su sve struke diplomirali. Strah je kompleksna kategorija i ne trpi laicke zakljucke

mia

07.12.2018 13:27

Nekada svako dodje na tu pomisao ,veliki stres je doziveo,veliki je pritisak javnosti plus kriza od droge..