Darko Lazić
Rajko Ristić/Alo!
Darko Lazić

Rajko Ristić/Alo!

Darko Lazić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Naime, Darko je u prepodnevnim časovima prevezen u salu u kojoj će ubuduće vežbati, a tamo je uspeo da stane i potom i napravi nekoliko koraka. Lekari su smatrali da su mu mišići dovoljno ojačali, te da je spreman na ovaj veliki korak, koji je do pre nekoliko dana bio naezamisliv.

PROČITAJTE JOŠ:

Budući da je Darko imao teške povrede, lažni oslonac na povređenu nogu biće sprovođen sve do kraja decembra. Inače, dodirni ili lažni oslonac podrazumeva da se tokom hoda uz pomoć štaka pacijent oslanja na zdravu nogu, a da povređenom pravi pokrete recipročne pokretima druge noge, ali ne i da se oslanja na nju. Lažni oslonac je bitna stavka u rehabilitaciji zbog održavanja pokreta hoda i aktiviranja mišića i cirkulacije.

- Zbog vrste ugrađene proteze, Darko neće smeti osim lažnog oslonca da ima oslonac na operisanu nogu sve do 20. decembra. Potom će se uraditi RTG snimak i konsultovati nadležni ortoped radi daljeg povećanja oslonca na operisanu nogu - kaže dalje lekar koji je Darku prepisao i novu terapiju, a pevač će takođe raditi i sa logopedom:

Darko Lazić, bolnica, Marina

Screenshoot Instagram

Darko Lazić, bolnica, Marina, Foto: Screenshoot Instagram

- Darkov govor je u potpunosti očuvan, ali je od petka s njim uključen u rad i logoped s kojim radi semantičke testove i da bi se procenila fluentnost i rezultati su ohrabrujući. Moram da napomenem da tu nema reči o oštećenju govora. Logoped je isključivo uključen radi testova za procenu govorno-jezičkog statusa i neuropsihološke dijagnostige. To se standardno radi kod traumatskih povreda glave - dodaje dalje doktor Poleksić.

 

 

Komentari (7)

Beba

11.12.2018 08:29

Ovog puta sve pohvale lekarima Zemunske i Banjicke bolnice .

boba

11.12.2018 13:21

Bravo Darko samo napred Ti si veliki borac.Od srca Ti zelim brz oporavak,to Ti zeli jedna baka koja Te poznaje samo iz medija i koja je navijala za Tebe kada si se takmicio u zvezdama granda.Srecno.

Aca

12.12.2018 10:14

@cerko - I ti si pijandura sigurno

Slobodan gradjanin

11.12.2018 15:35

Pun mi k...c vesti o narkomancini. Sam je sebi unistio, sto da je te decided primer da postanski barbe narkomancini I alkoholicari. Ako I'm se sta desi drzave ce se briny ti o njima ako su clan ovi sns-a.

Stojan

12.12.2018 10:18

@Slobodan gradjanin - Ti si verovatno korumpirana opozicija? Sta je? Ne mozes da krades pa ti smeta SNS.

Mirko

12.12.2018 10:22

Bice on dobro, hvala dragom Bogu. Samo napred Darko, ne daj se! Ti si makar postigao nesto u zivotu za razliku od ovih sto komentarisu negativno o tebi, ljubomorni su a verovatno rade za platu od 300e pa pobesneli. Kompleksi su cudo!