DAJANA PAUNOVIĆ
Rajko Ristić/Alo!
DAJANA PAUNOVIĆ

Rajko Ristić/Alo!

DAJANA PAUNOVIĆ, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Tri godine nakon razvoda voditeljka jutarnjeg programa TV Pink Dajana Paunović sreću je pronašla pokraj drugog muškarca za kojeg tvrdi da ju je osvojio hrabrošću i čvrstim karakterom i time što je podržava u profesionalnom napretku.

Dajana i Žika Jakšić

Rajko Ristić/Alo!

Dajana i Žika Jakšić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Nakon što se prošle godine našla u ulozi moderatora međunarodne konferencije “Žene lideri i rodna ravnopravnost” voditeljka jutarnjeg programa Dajana Paunović shvatila je da tom tematikom želi ubuduće intenzivnije da se bavi. S nadom da će uspeti da dopre do većeg broja žena, pomogne im da prebrode nesigurnost i steknu samostalnost, postala je članica Saveta za rodnu ravnopravnost grada Beograda, a budući da pripada redu onih koje su bez izgovora i straha veliki deo snova samostalno ostvarile, veruje da će u toj nameri i

Na putu na kom je čekaju novi profesionalni izazovi, Dajana veliku podršku ima od roditelja, sina Dušana i emotivnog partnera, čiji identitet ne želi da otkriva, ali je priznala da je ludo u njega zaljubljena. Čime ju je novi izabranik osvojio, planira li da s njim stane na „ludi kamen“, na koji način vaspitava sina i kako se snašla u novoj ulozi, otkrila je ekskluzivno za magazin „Story“.

Vrlo strastveno govorite na temu rodne ravnopravnosti, da li ste se ikada i lično susreli s nekim vidom segregacije?

- Moguće da je bilo pokušaja, ali su ih moj temperament i samopouzdanje bacili u senku. Proteklih godina smo kao društvo dosta u tom pogledu napredovali, te nam sad gotovo polovinu Vlade čine žene. Ima tu još dosta da se radi, ali smo na dobrom putu. Budući da su pripadnice lepšeg pola u sferi visoke politike dobile adekvatan položaj, imamo zadatak da to isto postignemo na nižim nivoima. Kroz afirmativne projekte, izmene zakonske regulative i prisustvo u javnosti mislim da možemo mnogo toga da uradimo na rešavanju dubinskih problema, čime ćemo osnažiti društvo.

Često se može videti kako žene iz ljubavi prema muškarcu svesno pristaju na inferioran položaj. Kako možemo da utičemo na ljubav?

Dajana Paunović

Nenad Vujanović/Alo!

Dajana Paunović, Foto: Nenad Vujanović/Alo!

- Govoriću iz ličnog iskustva. Dok sam bila udata, nisam radila. Suprug je beležio profesionalne uspehe i donosio prihod, što mi je pružalo materijalnu sigurnost. Međutim, danas, kada zarađujem, osećam se lepše. Raspolažem sama svojim vremenom i novcem, zbog čega imam potrebu za napretkom. Istina je da novac i uspeh ne mogu kupiti sreću, ali nesreću čine mnogo ugodnijom. Zato sam za osnaživanje žena. Želim da, osim materijalno, postanu bogate znanjem, duhovno, psihološki...

Mnogi tvrde da su žene u borbi za jednakost ogrubele i odgurnule od sebe muškarce, koji sada “strahuju” da im priđu, udele kompliment... Iz vašeg iskustva, ima li tu istine?

- Pametan, uspešan, karakteran muškarac nikada neće pobeći ni odustati od žene koju voli. Ako sam jaka, ne znači da nisam ženstvena i da mi muškarac nije potreban. Baš naprotiv, ali mi nije jedini uslov za sreću. Ukoliko pored voljenog nisam produktivnija, pametnija, ako se on pored mene oseća inferiorno, onda nismo jedno za drugo. Moj izabranik treba da mi bude vetar u leđa i ja ću biti njegova doživotno. Istina je, doduše, da se ponekad bojim svog karaktera, neodstupanja od stavova i svoje snage - istakla je Dajana za magazin Story.

Čime vas je osvojio vaš novi partner?

- Čovek koji mi je dotakao dušu više je nego snažan, hrabar i pametan. Ljubav s njim mogu da opišem kao udar groma, a ta emocija odslikava svaki dan mog života.

Jedan od nedavnih naslova u medijima glasio je “Dajana Paunović staje na ludi kamen”. Koliko je izvesno da ćete se ponovo udati, kakav je vaš stav o braku nakon jednog neuspeha?

- Nisam izgubila veru u brak, tačnije nisam izgubila veru u ljubav. Možda je do tih naslova došlo slučajno, a možda i zbog velike količine ljubavi koja me prati gde god da krenem. Ne mogu niti želim od nje da bežim.

Često umete da kažete da je vaša najveća ljubav sin Dušan. Da li ste vi i vaš bivši suprug složni oko njegovog vaspitanja?

Dajana Paunović

Rajko Ristić

Dajana Paunović, Foto: Rajko Ristić

- Slažemo se maltene u svemu, najvažnija nam je njegova sreća. Dušan uveliko sam bira kada i kod koga će biti, a neretko smo sve troje zajedno, tako da funkcionišemo kao velika porodica, što na kraju krajeva i jesmo. Žika i ja ne možemo izbrisati postojanje jedno drugoga, niti to želimo. Kada smo shvatili da smo različiti, doneli smo odluku da je vreme da krenemo svako svojim putem, uz obostrano obećanje da ćemo uvek biti tu jedno za drugo kao prijatelji.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (3)

micko

21.01.2021 04:25

cestitam na novoj duznosti!

vera

21.01.2021 04:27

bravo Dajana zena velikog srca.

licemerje

21.01.2021 09:43

udala se iz interesa,treba joj vetar u ledja a Ziki ne treba,izdala si ga.dosta od mene.