Dijana Milojković
Printskrin Clip.rs
Dijana Milojković

printscreen

Dijana Milojković, Foto: printscreen

Dijana Milojković, naša prelepa bivša misica, preminula je juče nakon duge i teške borbe sa opakom bolešću. 

Bivša mis Srbije otvoreno je pričala o svojoj borbi, a tokom svog lečenja otvorila je i blog na kome je delila svoja iskustva i pružala podršku ljudima koji pate od iste bolesti. Svoju hrabrost želela je da prenese i na porodice i prijatelje obolelih.

PROČITAJTE JOŠ:

 

2016. godine, Dijana je napisala tekst na svom blogu dijanaslife, koji je nazvala "Vera pre svega", u kome je ljudima predstavila početak svoje borbe i motivisala ih da ne klonu duhom.

Dijana Milojković

Printscreen

Dijana Milojković, Foto: Printscreen

 

"Da li ste ikada upoznali osobu koja ima dva života? Ja sam Dijana. Prošle godine mi je ustanovljena dijagnoza invazivni karcinom materice, a samo par meseci nakon toga i metastaze u limfnim žlezdama - u abdomenu i vratu. Iako su moje prognoze bile zastrašujuće, nisam nijednog trenutka žalila sebe, niti patila nad svojom sudbinom. Verovala sam u sebe i znala da ću izaći kao pobednik! Prvi život sam živela punih 27 godina pre nego što sam otkrila da imam karcinom i drugi živim sada, mnogo jača, malo sebičnija i najsigurnija u sebe!", napisala je tada misica pre 3 godine.

"Život. Bumerang ili rolerkoster? Da li svaki bolan period života dobijemo po zasluzi? Ne verujem u to. Da li dobijemo onoliko koliko možemo poneti na svojim leđima? Ne verujem ni u to jer, nažalost, poznavala sam ljude koji svoj teret nisu uspeli da iznesu, a nisu bili ništa manje grešni od nas koji i dalje imamo tu šansu da se borimo. Bolesni ili zdravi, svi bijemo neku životnu bitku. Kolika god nepravda da nas zadesi, vera je nesto sto ne sme da izostane. Navijajte za sebe, aplaudirajte sami sebi, zaboravite na reč „nepravda“, jer je očaj ono što će vašem protivniku dati priliku da vas porazi. Nema toga što VI ne možete! Zapamtite to, započela je tada Dijana.

Dijana Milojković

printscreen

Dijana Milojković, Foto: printscreen

"Kao neki početni savet koji bih dala svima vama koji tek saznaju ili uveliko znaju da su oboleli od ove, priznajem, jako teške, uporne i dosadne bolesti, je da pre svega verujete u sebe i nikako ne padate psihički, koliko god to nemoguće zvučalo. Stavite sebe na prvo mesto, a ne svoju bolest. Imajte na umu da najzdraviji čovek pun planova izađe iz kuće, udari ga auto i tu se završi njegov život, bez prava na borbu. Mi imamo vremena da se borimo, koliko god to zvučalo nerealno. Imamo vremena da promenimo naše navike, ishranu, okruženje - život! Svaki novi dan je naš novi početak. Dokle god živimo - živi smo! Budite pozitivni i verujte u sebe uvek! Čak i iz najteže situacije izvucite makar mrvicu pozitivnog - značiće, verujte mi! Potrudite se da na to gledate kao na nešto što se ne leči, nego se pobeđuje. Isto tako gledajte i na zračenja i hemoterapije - morate ih pobediti i biti jači od njih. Ne smete dozvoliti da vas pobede mučnine i bolovi! Dajte sve od sbe da izađete kao pobednik. Ne dozvolite da vas uplaše reči karcinom ili rak, kao ni brojevi stadijuma ili metastaza. Morate da zavolite svoju bolest, a ne da je mrziti, jer sa njom živite. Kontrolišite vi nju, ne ona vas! Sigurnim korakom idite ka svom cilju. Biti bolestan nije sramota", pisala je Dijana.

Dijana Milojković

Screenshoot Instagram

Dijana Milojković, Foto: Screenshoot Instagram

Hrabra Dijana završila je svoj tekst motivacionom porukom i specijalnom željom koju je podelila sa ljudima:

"Verujem da je ovo početak jednog lepog druženja sa svima vama koji ste u istoj ili sličnoj situaciji kao ja, ili neko vama blizak, i da ćemo se međusobno podržavati, motivisati jedni druge, dopunjavati, deliti iskustva i pomagati jedni drugima. Ljubim vas, verujem u vas kao u sebe, osmeh na lice, okružite se ljubavlju i znajte da je ovo samo jedan period života koji će biti uskoro iza nas", završila je tada Dijana Milojković.

Dijana i Stefan Karić

Instagram/karic_dijana

Dijana i Stefan Karić, Foto: Instagram/karic_dijana

Pogledajte BONUS video:

LETELO PERJE Vesna Zmijanac progovorila o svađi sa Lepom Brenom!