Zdravko Čolić
Vladimir Marković/Alo!
Zdravko Čolić

Vladimir Marković/Alo!

Zdravko Čolić, Foto: Vladimir Marković/Alo!

Kornelije Kovač napisao je mnoge hitove Zdravka Čolića koje su mu obeležile karijeru, ali ovaj kompozitor od naše zvezde nikad nije dobio ni dinara za to. Međutim, to nije sve.

Kornelije je otkrio da je Zdravka pozvao da mu bude gost na jednom koncertu, ali pevač se ni tada nije pojavio.

"Za Zdravka Čolića sam napisao 20-30 pesama, od kojih je svaka druga postala hit: "Pevam danju, pevam noću", "April u Beogradu", "Kristina", "Mađarica", "Malo pojačaj radio", "Ti si mi u krvi", "Produži dalje", "Ruška"... Nikada od njega nisam dobio ni dinara. Moja zarada je od autorskih prava. I dan-danas se zahvaljujem Bogu što je dao Čoliću dobro zdravlje, jer sve što on izvodi vodi se kroz evidenciju Saveza kompozitora. Žao mi je što više nismo u kontaktu. Pozvao sam ga pre dve godine preko njegove sekretarice, pošto njegov broj nemam, da na mom koncertu u Narodnom pozorištu otpeva jednu pesmu po svom izboru, ali se nije odazvao. Poslao je buket od 75 ruža i flašu pića. Verovatno je osetio da to nije bilo u redu jer je sto puta ranije govorio da će se uvek odazvati pozivu Kemala Montena, Korenelija Kovača i Gorana Bregovića."

Kornelije Kovač

Rajko Ristić/Alo!

Kornelije Kovač, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Kompozitor je otkrio i kada je prvi put upoznao Čolića.

"Zdravka sam upoznao dok je bio pevač u Ambasadorima. Sećam se, bio je mlad, znao je da se ponaša, pevački je bio odličan, imao je pristojan opseg. On se u Korni grupi nije inatio u smislu ne sviđa mi se ovo, pevao bih ovako... Sve što sam ja napisao, on je pevao", rekao je Kornelije.

Komentari (6)

Iva

31.08.2018 15:59

Odavno mi se čini da Čola nije baš dobar čovek. Kao pevač je popularan i ljudi ga vole ali čitajući neke njegove intervjue i izjave njegovih kolega, stekla sam loš utisak o njegovom karakteru.

Nele

02.09.2018 00:44

@Iva - Mislim da jako gresis i da pojima nemas o Coli i da si to tek tako napisala da budes pametna valjda, ili sta li vec? Cola je veliki i laf i covek! Ne kazem da Kornelije nije gospodin, ali ovde ima nesto sto nije ispricano do kraja!

sve

31.08.2018 17:51

Kovač je Gospodin čovek.

nada

31.08.2018 17:58

Mislim da je cicija a i njegov zivot je pun misterija ! Zene su ludovale za njim ali on je cini mi se voleo i muskarce. Pevacki je svakako genije ali .................?

Seka

31.08.2018 18:11

Prvi put ovako nesto cujem, mislim da ovde prica nije ispricana do kraja ili nisi recene cinjenice radii kojih je to tako!

e moji ljudi

31.08.2018 19:31

pojma vi nemate sta su njemu neke beogradske face uradile, i zbog cega ga prozivaju gejisom.. samo pravi BEOGRAD zna cinjenice...