Elena Karić
Rajko Ristić/Alo!
Elena Karić

Rajko Ristić/Alo!

Elena Karić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

PROČITAJTE JOŠ:

 

Svima je dobro poznato da je Elena ćerka Verice Rakočević i uspešan dizajner enterijera i nameštaja. Kao tinejdžerka se bavila manekenstvom, a njeno lice je krasilo naslovne strane mnogih jugoslovenskih modnih časopisa, ali i holandskog "Voga".

Elena se udavala 3 puta, a njen život je obeležila velika tragedija.  

Elena Karić

Rajko Ristić/Alo!

Elena Karić, Foto: Rajko Ristić/Alo!
Elena s ocem

Screenshoot Facebook

Elena s ocem, Foto: Screenshoot Facebook

Elena je osnivač i predsednik kompanije "Lorca Design". 2010. godine je otvorila salon u kojem se nalaze ručno rađeni komadi za dekoraciju enterijera, a 2011. godine je uvrštena među 35 najuspešnijih evropskih dizajnera.

Jedno vreme je radila kao novinarka i voditeljka na BK televiziji. Studirala je defektologiju i enterijer, ali nije diplomirala. Početkom devedesetih godina Elena se udala za fudbalera Predraga Peđu Mijatovića.

Sa Peđom je dobila dva sina - Luku i Andreja koji je rođen sa cerebralnom paralizom. Njih dvoje su burno okončali svoj brak 2001. godine i izneli sav prljav veš u javnost.

Bilo je raznih spekulacija po medijima o njihovom odnosu, koje nikada nisu dokazane. Naime, pisalo se da je Elena rodila ćerku Predragovom saigraču iz Valensije, dok su Mijatovića povezivali sa holandskom manekenkom Karen Mulder. 

Nakon razvoda, Elena je započela vezu sa biznismenom Andrijom Draškovićem sa kojim je ubrzo dobila sina Matiju. Međutim, Andrija je 2000. godine u beogradskom restoranu "Rojal knez" ubio Zvonka Plećića Pleću.

Elena je na sudu svedočila da je Andrija pucao u samoodbrani, ali je ipak osuđen na nekoliko godina zatvora.

Andrija Drašković

Alo!/Ognjen Radošević

Andrija Drašković, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

U međuvremenu, Elena je upoznala Jugoslava Karića koji je 7 godina mlađi od nje, dok je sa Draškovićem ostala u prijateljskim odnosima.

Elena i Jugoslav Karić

Instagram/elena.karamankaric

Elena i Jugoslav Karić, Foto: Instagram/elena.karamankaric

Jugoslav Karić, sin Hafe i Dragomira Karića, je bio oduševljen Elenom, pa se pričalo da je odlučio da se oženi njome čim ju je ugledao. Porodica Karić u početku nije prihvatala Elenu, ali su se ona i Jugoslav ipak venčali u martu 2005. godine, dok su u oktobru iste godine su dobili sina Simona.

Elena Karić

Rajko Ristić/Alo!

Elena Karić, Foto: Rajko Ristić/Alo!

- Sa Jugoslavom sam se upoznala slučajno, na proslavi BK televizije. Nisam imala pojma ko je on, pa sam rekla: "Što je dobar ovaj dasa". I to je bio jedini muškarac za koga sam ja pitala: "Кo je to". Upoznali su nas zajednički prijatelji. Tu su najviše provodadžisali uporni i neumorni Goran Karić i Ivana Mišković. Krili su da je Jugoslav mlađi od mene sedam godina.

 

On me nije lagao da bi kasnije bio "čist", samo mi je sve prećutao. Kasnije se pravdao: "Pa da sam ti rekao odmah, ti bi rekla: Мali, pali! A ovako, kasnije, kada prorade emocije, ne možeš tek tako da me pustiš!" I bio je u pravu, tada je već bilo kasno – već sam se upecala! Nije mi bilo svejedno kada sam saznala koliko je mlađi. Danas mi to ne smeta, on je zreo i ozbiljan čovek. Ja sam ta koja je često detinjasta", rekla je za "Blic puls".

Međutim, Elenu je u junu 2009. godine zadesila velika tragediija. Naime, njen sin Andrej, kojeg je dobila u braku sa Predragom Mijatovićem, preminuo je. On je zbog bolesti imao staratelje Rafaela i Maruhu Servere sa kojima je živeo u španskom gradu Turija.

Njen i Predragov drugi sin, Luka, je studirao glumu u Njujorku, i bio je u klasi Savijera Averija Spilberga, sinom proslavljenog reditelja Stivena Spilberga.

U septembru 2012. godine je igrao u predstavi "Beogradska trilogija" na Brodveju. 

Elena sa sinom grli drvo

Facebook

Elena Karić, Foto: Facebook

Kada je u pitanju Verica Rakočević, Elena nije podržala vezu svoje majke sa 35 godina mlađim kompozitorom Veljkom Kuzmančevićem.

Ni Elena ni njena polusestra Milena nisu prisustvovale njihovom venčanju.

Verica Rakočević

E-stock

Verica Rakočević, Foto: E-stock

U oktobru 2016. godine u medijima je osvanula vest da je Elena već godinu dana u vezi sa srpskom pevačicom Marijom Šerifović, što nijedna od njih dve nikada nije potvrdila. Uslikane su kako se grle i drže za ruke, a kao komentar na ove spekulacije Jugoslav Karić je na Instagramu postavio citat:

"Kada je koren duboko, nema razloga da se plašite oluje. Niko ne može da nas slomi. Širite ljubav, a ne otrov.", dok je Marija je na Tviteru objavila:

Marija Šerifović

Rajko Ristić/Alo!

Marija Šerifović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

"Je l možemo sad da se vratimo normalnom životu? Koncertima, Zvezdama Granda, itd.? Ili se čeka da još neko da svoj komentar?"

Elena Karić

Screenshoot Instagram

Elena Karić, Foto: Screenshoot Instagram

Elena je neretko na meti osude javnosti, pa je tako bilo i kada je objavila da je sina Simona ispisala iz škole, kako bi učio u kućnim uslovima.

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi - u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste", napisala je Elena prošle godine, a Simonova baka Hafa je pohvalila svoju snajku na društvenim mrežama.

Elena Karić sa sinom Simonom

Screenshot Instagram

Elena Karić sa sinom Simonom, Foto: Screenshot Instagram

- Kao prvo, bravo za našu dragu dobru snajku, a Simonovu mamu Elenu koja je našla i prepoznala pravu školu za našeg unuka Simona. Naš unuk Simon od sledeće godine kreće u gimnaziju. Čestitke od mene i dede, ponosni smo na tebe naše pametno unuče. Ti si naš genije, volimo te. Babica Hafica i deda Dragan - napisala je Hafa.

ZANEMEĆETE Nakon što je sina (12) ispisala iz škole, Elena Karić donela još šokantniju odluku

- Način na koji moja porodica i ja živimo za mnoge je nekonvencionalan, ali zar nije u tome lepota? Što smo svi različiti i što možemo tako da preispitijemo svoje lične sisteme vrednosti. Činjenica da živimo na selu, da smo vegani, trudimo se da doprinosimo podizanju vibracije u stvarnosti u kojoj smo se inkarnirali, putujemo učestvujući u ritualima i ceremonijama domoradačkih mudrosti, noćimo u hotelima od milion zvezdica (u šatorima pod zvezdanim nebom u prašumama, daleko je od onoga što se uklapa u sliku onoga ko bi u tuđim očima trebalo da budem kako bih savršeno interpretirala ulogu takozvane javne ličnosti i konzumeriste u hologramu ove materijalističke iluzije.. Kao i mnogima i meni je trebalo vremena da dođem do sebe i na tom putu sam prolazila kroz izazove interpretacija "modnih ikona", potrebe za posedovanjima i ego manifetlucima - napisala je Elena na društvenim mrežama, pa dodala:

 

Elena Karić

Screenshot Instagram

Elena Karić, Foto: Screenshot Instagram

- Na tom putu sam hiljadu puta pronalazila i gubila sebe i puno puta se saplitala. Daleko sam više od toga, kao i svi mi. Svi smo deo božanskog kontinuuma i ima nas u svemu. Prelepo smo ogledalo jedni drugima za to ko smo i dokle smo na ovom putu u ovoj manifestaciji sebe stigli. Nije moje dete izašlo iz konvencionalnog školstva da bi bilo preduzetnik, već zato što sam odavno naučila da sam kao roditelj tu ne da im objasnim ko treba da budu, već da podstičem božanstvenost sa kojom su došli u ovu stvarnost. Da im pomognem da se razviju u autentičnog sebe. U slučaju mog najmlađeg sina u "Eathkiper-a" i "Eco Warrior-a". "Home Schooling" ne znači da dete ne uči, već da biram "curriculum" kojim mu predstavljam znanje", završila je.

Elena Karić

Screenshot Instagram

Elena Karić, Foto: Screenshot Instagram

Pogledajte BONUS video:

SPREMA SVADBU? Ana Sević prvi put javno progovorila o dečku Danijelu i trudnoći!