OTKRIVENA PRAVA ISTINA O HITLEROVOJ SMRTI: Britanski novinar ovog vikenda u “Žikinoj šarenici” otkriva kontroverzne detalje!

Nove, zanimljive priče iz cele Srbije, brojni gosti i odlična muzika, očekuje vas I ovog vikenda od 10 časova u emisiji “Žikina šarenica”. Vaši domaćini u ovonedeljnim emisijama biće Žika Nikolić i Ana Šupić.

Žikina šarenica
Žikina šarenica, Foto: Promo

U subotu će gost “Žikine šarenice” biti dr Nebojša Kuzmanović, direktor “Arhiva Vojvodine”, koji je počeo da radi davne 1926. Godine pod nazivom “Državna arhiva u Novom Sadu”. “Arhiv Vojvodine” čuva i stručno održava oko 9.000 metara arhivske građe u 566 arhivskih fondova i zbirki. Dr Nebojša Kuzmanović će kroz razgovor sa Žikom, ispričati više o istorijatu ove institucije i zbirkama koje trenutno poseduju. “Centar za kulturu i obrazovanje Rakovica” jedina je ustanova u ovoj opštini u kojoj se realizuje obrazovni, pozorišni, muzički, likovni i književni program. O ovoj ustanovi I program u decembru, govoriće direktorka Marijana Butulja. Uz kadrove videa “Vidi Srbiju”, kojim su predstavljene sve lepote naše zemlje, direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović govoriće o ponudi tokom zime i predstojećih praznika. Britanski novinari Džerard Vilijams i Sajmon Danstan objavili su knjigu “Sivi vuk: Bekstvo Adolfa Hitlera”, u kojoj su izneli teoriju zasnovanu na novim, klasifikovanim dokumentima I forenzičkim testovima – da Hitler nije umro u bunker 1945. godine u Berlinu, već kao starac u Južnoj Americi. Upravo će Džerard Vilijams ove subote biti gost u “Žikinon šarenici”, kada će reći nešto više o ovom istraživanju i dokazima iznetim u knjizi.

Igre iz Niša, “Na vrbicu”, predstaviće KUD “Đoka Pavlović”, a za najbolju atmosferu biće zaduženi muzički gosti. Marko Branković će uz orkestar Milana Jovanovića Jabučanca izvesti “S one strane Morave”, Nikolina Kovačević otpevače pesmu “Magla padnala v dolina”, a u susret “Makedonskim večerima” Keti Selimova i Đorđe Želčeski pevaće u duetu numere “More sokol pije voda na Vardarot” i “Laži vere”. Milan Nikolić je profesionalni harmonikaš, koji je zajedno sa Markom Konom predstavljao Srbiju na pesmi Evrovizije 2009. godine u Moskvi. Marko će upravo sa svojim bendom “Banda” izvesti numeru “Cipela”, ali i “Ops, ups”. Žika i Ana ugostiće i pobednika “Pinkovih zvezda” Ivana Kurtića koji će predstaviti spot za pesmu “Ne kuni se”, a u studiju će otpevati pesme “Slažeš li se ti” i “Običan čovek”.

Žikina šarenica
Žikina šarenica, Foto: Promo

Ukoliko uskoro stajete na ludi kamen, onda u nedelju budite uz emisiju “Žikina šarenica” jer će gost biti Ivana Rađenović, koja je u organizaciji beogradskog Sajma venčanja. Gost će biti i akademik Miro Vuksanović, koji je dobitnik nagrade “Mihajlo Pupin” za 2019. godinu, koja predstavlja najviše priznanje AP Vojvodina. Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja donela je jednoglasnu odluku, a nagrada je Miru Vuksanoviću dodeljena 25. novembra, u Srpskom narodnom pozorištu na Svečanoj akademiji povodom 101. godišnjice Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. U susret Festivalu nauke koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, Žika i Ana ugostiće Aleksandra Đorđevića, Jelenu Dragojlović i Nikolu Popovića, koji će predstaviti ovogodišnji program.

U nedelju će u “Žikinoj Šarenici” gostovati Aleksandra Tadić koja će otpevati pesme “Karta za sreću” i “Idem preko zemlje Srbije”, zatim Mikica Antonić koji će izvesti numere “Nek ti život bude pesma” i “Kad žene nestanu”, dok će Vera Matović uživo otpevati svoje poznate pesme “Zašto žene nisu verne” i “Hajde, hajde milovanje moje”.

Ne propustite još jedno izdanje emisije “Žikina šarenica” u subotu 30. novembra i nedelju 1. decembra od 10 časova na TV Pink!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi