Žikina šarenica
Promo
Žikina šarenica

Promo

Žikina šarenica, Foto: Promo

Igre iz Niša, “Na vrbicu”, predstaviće KUD “Đoka Pavlović”, a za najbolju atmosferu biće zaduženi muzički gosti. Marko Branković će uz orkestar Milana Jovanovića Jabučanca izvesti “S one strane Morave”, Nikolina Kovačević otpevače pesmu “Magla padnala v dolina”, a u susret “Makedonskim večerima” Keti Selimova i Đorđe Želčeski pevaće u duetu numere “More sokol pije voda na Vardarot” i “Laži vere”. Milan Nikolić je profesionalni harmonikaš, koji je zajedno sa Markom Konom predstavljao Srbiju na pesmi Evrovizije 2009. godine u Moskvi. Marko će upravo sa svojim bendom “Banda” izvesti numeru “Cipela”, ali i “Ops, ups”. Žika i Ana ugostiće i pobednika “Pinkovih zvezda” Ivana Kurtića koji će predstaviti spot za pesmu “Ne kuni se”, a u studiju će otpevati pesme “Slažeš li se ti” i “Običan čovek”.

Žikina šarenica

Promo

Žikina šarenica, Foto: Promo

Ukoliko uskoro stajete na ludi kamen, onda u nedelju budite uz emisiju “Žikina šarenica” jer će gost biti Ivana Rađenović, koja je u organizaciji beogradskog Sajma venčanja. Gost će biti i akademik Miro Vuksanović, koji je dobitnik nagrade “Mihajlo Pupin” za 2019. godinu, koja predstavlja najviše priznanje AP Vojvodina. Komisija za dodelu pokrajinske nagrade i pokrajinskih priznanja donela je jednoglasnu odluku, a nagrada je Miru Vuksanoviću dodeljena 25. novembra, u Srpskom narodnom pozorištu na Svečanoj akademiji povodom 101. godišnjice Prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji. U susret Festivalu nauke koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu, Žika i Ana ugostiće Aleksandra Đorđevića, Jelenu Dragojlović i Nikolu Popovića, koji će predstaviti ovogodišnji program.

U nedelju će u “Žikinoj Šarenici” gostovati Aleksandra Tadić koja će otpevati pesme “Karta za sreću” i “Idem preko zemlje Srbije”, zatim Mikica Antonić koji će izvesti numere “Nek ti život bude pesma” i “Kad žene nestanu”, dok će Vera Matović uživo otpevati svoje poznate pesme “Zašto žene nisu verne” i “Hajde, hajde milovanje moje”.