Radoslav Rodić Roki
Screenshot Youtube
Radoslav Rodić Roki

Screenshot Youtube

Radoslav Rodić Roki, Foto: Screenshot Youtube

Radoslav Rodić Roki rođen 15. oktobra 1950. godine u Ripnju u tadašnjoj SFR Jugoslaviji. Svoju mladost proveo je u glavnom gradu, a još u školi je dobio nadimak "Roki", koji ga je pratio tokom njegove kasnije muzičke karijere.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Zajedno sa trojicom školskih prijatelja osnovao je rok sastav „Helios“ ranih 1970-ih. Već tada je mogao da zabeleži manje lokalne uspehe. Međutim, nastupi benda bili su uglavnom ograničeni na manje muzičke festivale i druga manja privatna dešavanja.

Radoslav Rodić Roki

Screenshot Youtube

Radoslav Rodić Roki, Foto: Screenshot Youtube

Tokom godina, bend je uspeo da poveća svoju popularnost i postepeno se pojavljivao na festivalima širom Jugoslavije.

 

Nakon nekoliko godina, Radoslav Rodić započeo je svoju solo karijeru. Zbog veće potražnje, na kraju je promenio žanr i svoj naglasak stavio na narodnu muziku, ali ne zaboravljajući svoje početke u rok muzici.

Radoslav Rodić Roki

Screenshot Youtube

Radoslav Rodić Roki, Foto: Screenshot Youtube

 

Zahvaljujući svom izgledu i vokalnim osobinama, mogao je brzo da se učvrsti na folk sceni i bio je jedan od najuspešnijih folk pevača na jugoslovenskom prostoru od 1985. do 1988. godine. Kompozitorski duo Aleksandar Radulović i njegova supruga Marina Tucaković nesumnjivo su jedan od njih.

Vlasnik je brojnih pesama, među kojima su najpoznatije "Žena", "Volim da te volim", "Pitam se pitam", Plavuša" i dr.

Frontmen "Discipline kičme" imao MOŽDANI UDAR!

AUTOR: Novosti/I. M. DATUM I VREME: 30.07.2019. 22:17 - 30.07.2019. 22:27 Odmah mu ukazana lekarska pomoć! Dušan Kojić Koja, Foto: printscreen Bas gitarista, pevač, kompozitor i vođa rok benda "Disciplina kičme" Dušan Kojić Koja (58) imao je moždani udar i nalazi se u bolnici u indukovanoj komi. ZADESILO JE STRAŠNO NEVREME!

 

Jedno vreme živeo je u Americi, gde se bavio ugostiteljstvom. Pre odlaska snimio je pesmu „Moja Jugo”, a kada se vratio, Juge više nije bilo. Iako je Radoslav Rodić danas relativno miran, on je i dalje poznato ime na bivšoj jugoslovenskoj folk sceni. Njegovi najveći hitovi su u velikoj potražnji, a evo kako on danas izgleda.

Radoslav Rodić Roki, Foto: Alo.rs

Žene su nekada ludele za njim, a verujemo da se ni danas situacija nije mnogo promenila. 

Radoslav Rodić Roki, Foto: Alo.rs

Poslušajte kako legendarni Roki danas peva.

Pogledajte BONUS video: 

Kaji Ostojić nije bilo dobro! Nazvali je SELJANKOM, a njen komentar će vas ZGRANUTI!