Zorica Gajdaš
Printscreen
Zorica Gajdaš

Printscreen

Zorica Gajdaš, Foto: Printscreen

Dovoljno je bilo da ova fatalna plavuša samo u prolazu pogleda muškarca i da on poželi da joj ispuni sve želje. Zorica je bila seks simbol Juge, a proslavila se filmom "Lito vilovito" u kojem je plenila savršenom figurom i istaknutim oblinama. Poznata je i po filmovima "Burduš", ali i seriji "Božana".

Iako je u tom periodu bilo još atraktivnih glumica, Zorica je bila broj jedan po lepoti i popularnosti. Pričalo se da niko nema tako uzak struk i savršeno telo kao ona.

Čak joj je pošlo za rukom da slavnog dirigenta Zubin Mehta obori s nogu. Kada se na kraj koncerta u Dubrovniku poklonio publici, ugledao je nju kako sedi u elegantnoj haljini i, kako se pričalo, ostao je bez daha.

Sličnost sa današnjim starletama je u tome što su je ismevali zbog, kako su pričali, "manjka pameti". Po jednoj anegdoti, Matija Bećković joj je postavio pitanje: "Da li ste pročitali makar jednu jedinu knjigu?" a ona je odgovorila: "Ma, kao da je to bitno".

Zorica je bila deo skandala. Iako ih nikada sama nije izazivala, često je bila u društvo poznatih i istaknutih muškaraca čije su žene uvek pravile problem.

Ako je verovati starim boemima koji su prepričavali njenu lepotu i družili se sa Zoricom u noćnom životu Beograda, bila je najlepša ali i najčednija žena tog vremena.

 

Tagovi

Komentari (2)

nedjo

30.12.2017 21:48

savršen vokal.. ali tada se znalo gde je takvima mesto,a ne ovo stanje danas

andzy

31.12.2017 13:52

Gde je i šta radi danas? Bilo bi lepo da je pronadjete i uradite neki intervju, kao prva yu starleta...