Anabela Atijas
Alo!/ Vladimir Marković
Anabela Atijas

Alo!/ Vladimir Marković

Anabela Atijas, Foto: Alo!/ Vladimir Marković

Pevačica Anabela Atijas našla se u centru medijske pažnje nakon skandala koji se desio kada se sukobila sa suprugom Andrejem Atijasom, a reagovala je i policija.

Ona je podnela zahtev za razvod braka, a to je samo jedna od nedaća koja je ovu pevačicu zadesila tokom života.

Pročitajte još:

 

Anabela je odrasla u Goraždu, a roditelji su joj se razveli još dok je bila u osnovnoj školi. Pevačica je tada izabrala da živi s ocem jer je sa njim bila u boljem odnosu nego s majkom.

Koliko su Anabela i njen tata bili nerazdvojni govori i činjenica da ju je upravo on zainteresovao za muziku. Imao je talenat i odlično svirao gitaru, a njegova naslednica je pevala.

Anabela je srednju školu pohađala je u Sarajevu, i tada se desila njena prva velika ljubav, rukometaš Nikola. Sa samo 16 godina ona je sa njim otišla u Švajcarsku. Ubrzo je izbio rat i Anabela nije mogla da se vrati nazad, a Nikola je poželeo da vidi roditelje. Vratio se u domovinu i nekoliko dana kasnije je pronađen mrtav.

- Čini mi se da nikada nisam imala vremena da to istinski i do kraja otpatim, što sam shvatila kada sam na petnaestogodišnjicu smrti prvi put otišla na njegov grob. Tada su mi se sve vratilo kao bumerang. Kada se to dogodilo imala sam sedamnaest godina i imam utisak kao da sam živela dva života – jedan pre njega i drugi koji je počeo posle njegove smrti. On je i dan-danas deo mene i, ma koliko bio bolan taj osećaj da ga nema, veoma sam se trudila da nikada ne izbrišem sećanje na njega - rekla je svojevremeno Anabela.

Andrej i Anabela

Alo!/ Dejan Briza

Andrej i Anabela, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Ubrzo posle tragedije koja ju je zadesila, Anabela je odlučila da se preseli u Beograd jer u Švajcarskoj nije imala nikoga, a sa rodbinom u Bosni je izgubila kontakt. Radila je kao sekretarica, da bi se jednog dana prijavila za časove plesa u školi "Đogani".

U školi se zaljubila u instruktora plesa, Gagija Đoganija. Zajedno su nastupali kao duo "Fanki Dži" i bili među najpopularnijim dens grupama devedesetih godina.

U avgustu 1995. godine Anabela je imala operaciju u kojoj joj je otklonjen tumor dojke. Nakon toga, ona i Gagi su se venčali i objavili su drugi album „Mi smo tu“. Početkom 1996. godine, rodila je devojčicu koju je nazvala Luna.

Ona je rođena sa anomalijom bešike zbog čega ju je pevačica često vodila u bolnicu. U narednim godinama je pokušavala ponovo da zatrudni, a 2002. godine je saznala da čeka blizance. Ubrzo je izgubila obe bebe zbog čega joj je bilo veoma teško. U tom periodu je saznala da je suprug vara, ali odlučila je da se bori za svoju porodicu i brak.

Imala je platonsku vezu sa Markom iz grupe 187 koji joj je u teškim trenucima pružao pažnju koja joj je nedostajala. 2005. godine je dobila drugu ćerku Ninu. Iako je imala mnogo obaveza oko dece i promovisanja novog albuma „Nedodirljiva“, Anabela je pala u postporođajnu depresiju i nije imala snage ni za šta.

Nakon Nininog rođenja, Anabela i Gagi su zapali u bračnu krizu i 2009. godine odlučili da se razvedu posle 14 godina zajedničkog života.

Tada je u javnost isplivala istina da je za 14 godina braka pevačica trpela nasilje.

- Sramota me je da to priznam. Ne bih da o tome mnogo pričam jer se stidim zbog njega i njegovih postupaka. I pored toga, ostala sam sa njim. Kada se danas svega setim, osećam se loše što sam to dozvolila - ispričala je pevačica pre nekoliko godina.

Komentari (11)

nada

03.10.2018 10:29

Sama je birala i trpela a pricu znaju i vrabci na grani !!!!!!!!!!!

kole

03.10.2018 10:44

Podrska Anabeli!

sasa

03.10.2018 11:13

Opet malo patetike da bi se nekako oprala i da se sazale na nju. Sori, nisi ni ti imala milosti prema zeni, cerkinog ozenjenog "decka", spremna si bila na razne gadosti i cinila ih, sad kusaj. Sto sejes to zanjes.

Rada

03.10.2018 11:45

Sto ne ostade u Gorazdu??

lakis

03.10.2018 11:48

Divna žena, prava lavica!

Nele

03.10.2018 12:12

Toliko si toga prosla i nedaj da te zivotni udarci promenre. I dalje budi jaka i simpa I lepa! Podrska za tebe i Gagija naravno i Lunu! Nastavi da se boris tj. da se borite. Doslo vreme krokodila, neznalica i brezosecajnih ljudi! Okupi porodicu, dosta vas ima i uzivajte u zivotui Bravo za novu pesmu!

maja

03.10.2018 12:55

Ovo je pricala više puta da izazove sažaljenje.

Draga

03.10.2018 13:18

A sars, pticiji grip, antraks i ostale posasti sveta? U narodu se to zove kukumavka. I njen govor je izvestacen i unjkav joj je glas da izaziva sazaljelje. Ona je vuk u jagnjecoj kozi.

Marko

03.10.2018 14:31

Po stoti put citamo ovu pricu. O cemu se radi, hocete da se sazalimo, da je podrzimo, da podrzimo njenu cerku, da osudimo one koji su protiv nje ili da joj se divimo?????? Zena je totalno nevazna, ali strasno zeli da je u centru paznje, medjutim svojom zlom facom i ponasanjem izaziva antipatiju kod ljudi. Zaboravljena osoba, koja je bila otvaracica usta 90tih.

Horacije

03.10.2018 14:34

Opet patetsanje, mnogo zena dozive neuporedivo vece trag e dije I bolesti pa niko ne pise o njima. To je sve bilo davno I zasto se bas sada o tome pise. Inace, lepo se ona tesila po kl ubivima I splavovima. Nimalo naivna I nevina zena. ,

Tea

03.10.2018 14:56

Nova pesma je super! Zelim da se Anabedla i Gagi ponovo vrate na nasu muzicku scenu jer mislim da vrede i da jos mogu mnogo toga da naprave. U svakom slucaju radujem se sto je opet aktivirana grupa ,,Fanki Dzi,,! Sretno!