Jelena Karleuša
E-Stock/Mirko Rodić
Jelena Karleuša

E-Stock/Mirko Rodić

Jelena Karleuša, Foto: E-Stock/Mirko Rodić

Pevačici Jeleni Karleuši preti kazna zatvorom od šest meseci do pet godina zbog ugrožavanja bezbednosti naše novinarke, ali i zbog ugrožavanja bezbednosti članova njene porodice, ukoliko policija bude utvrdila da su pretnje smrću našoj koleginici počele nakon što je pevačica objavila njene lične podatke na Instagramu, saznaje „Alo!“.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Naime, kako nam je objasnio advokat Svetozar Vujičić, Karleuša je objavljivanjem privatnog snimka naše novinarke uz tekst koji navodi na linč svesno ugrozila bezbednost lica koje je radilo svoj posao i direktno učestvovala u napadima koji su usledili.

Svetozar Vujačić

Dejan Briza/Alo

Svetozar Vujačić , Foto: Dejan Briza/Alo

- Ukoliko javna ličnost objavljivanjem privatnih fotografija i snimaka novinara fanovima poručuje nešto negativno o određenom licu, ona tako svesno šalje poruku manjoj ili većoj grupi ljudi od kojih zahteva reakciju. Na taj način posreduje u svim napadima i pretnjama, kao što je slučaj i u pretnjama i napadima koje je novinarka vašeg dnevnog lista doživela od drugih lica - objasnio nam je na početku razgovora advokat Vujičić, te dodao da pevačici preti višegodišnja zatvorska kazna.

Ristović: I fanovima preti robija!

Advokat Nikola Ristović objasnio je i da fanovima pevačice, koji su s lažnih profila pretili novinarki, preti zatvorska kazna. - Za sve pretnje koje su preko društvenih mreža upućene novinarki dnevnog lista „Alo!“ i njenoj porodici, takođe je zaprećena kazna do pet godina zatvora. Važno je da je novinarka sve preteće poruke predala policiji, koja će u najskorijem roku procesuirati lica za navedena dela - navodi advokat.

- Ukoliko policija utvrdi da su pretnje smrću i fizičkim nasiljem počele onog trenutka kada je gospođa Jelena Karleuša objavila privatan snimak i lične podatke, te tako javno pozvala svoje poštovaoce na linč, suočiće se s ozbiljnim pravnim posledicama. Karleuši preti kazna zatvorom u trajanju od šest meseci do tri godine zbog direktnog ugrožavanja bezbednosti - navodi Vujačić i ističe da bi zatvorska kazna mogla biti i veća ako se uzme u obzir da su pretnje smrću dobili i članovi porodice naše novinarke.

- U zavisnosti koliko je lica kojima se preti, menja se i povećava kazna. Budući da u prijavi koju je novinarka podnela stoje dokumentovani i odštampani dokazi o pretnjama upućenim ne samo njoj, već članovima porodice, zatvorska kazna sa kojom bi gospođa Karleuša mogla da se suoči, ukoliko se utvrdi da je sa pretnjama smrću povezana, ide i do pet godina - priča advokat, koji objašnjava da je dužnost policije da pevačicu nakon ugrožavanja bezbednosti drugog lica po hitnom postupku privede pravdi.

Jelena Karleuša

J.Ilić/Alo!

Jelena Karleuša, Foto: J.Ilić/Alo!

- Onog trenutka kada Jelena Karleuša bude primila poziv iz policije i uredno bude pozvana na informativni razgovor, njena dužnost je da se odazove pozivu. Ukoliko poziv izbegne, policija ne samo da treba već je po svakom osnovu dužna da je privede i sasluša. Zakon važi za sve bez izuzetaka - zaključuje Svetozar Vujačić.

Jelena Karleuša ponovo napala Maju Berović, uvredila je na najgori mogući način!

AUTOR: Alo.rs/J.I. DATUM I VREME: 08.08.2019. 15:35 - 08.08.2019. 16:28 Ne prestaje! Maja Berović i Jelena Karleuša, Foto: Alo! Pevačica Jelena Karleuša ovih dana je odlučila da se posvađa sa kim god može. ŽELITE LI DA BUDETE ZADOVOLJNI SVOJIM TELOM? Uz samo 5 koraka do savršene figure!

BONUS VIDEO:

Sanja Stanković: Šokirala sam se kad sam saznala da sam prostitutka!

 

Komentari (2)

zar

11.08.2019 22:57

Dabome, Karleusa treba u zatvor, a onaj ko pregazi i ubije, nanogicu.

Yo

11.08.2019 23:47

O zatvorite je vise da nevredja i da se jednom smiri ima dve devojcice a ponasa se bahato i nekulturno