Rada Manojlović
Foto: Alo/Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan
 
Rada Manojlović oduvek ponosno ističe da je sa sela, te da joj je rodno Četereže povratak u najlepše životne trenutke.
 
Ovoga puta pevačica je ugostila ekipu Alo kako bi ispratili manifestaciju Gulašijadu koju je organizovio njen otac Rade Manojlović.
 
Rada Manojlović

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 
Kako nam je Rade objasnio, seoski događaj posebno je usrećio meštane, a njega učinio ponosnim.
 
- Raspoloženje nam ne manjka, svi smo tu i baš sam srećan što je sve ovako ispalo kuvamo kotlić, družimo se. Ovo nije politička stvar, mi seljani smo odlučili da napravimo sve ovo. Ovde se nalazi famozna ćuprija Stanoja Glavaša, meštani smo ovog sela, znamo nešto o njemu, ali ne baš mnogo, ali iskoristili smo Vrtolomu kao praznik i iskoristili da upriličimo ovakvo druženje. Svake godine se okupljamo na ovo mesto i nedavno mi je palo na pamet da napravimo spomen obeležje Stanoju Glavašu - ispričao nam je Rade čiji trud je pohvalila i pevačica.
 
- Ljudima iz Četereža ne treba mnogo, oni se organizuju jako brzo lako bi sebi ulepšali dan. Videli ste moj tata se baš potrudio da ovo sve bude na nivou i da se svi lepo druže, kuvaju, popiju po koju domaći rakijicu. Ovo je pravo bogatstvo, ovde je vreme stalo. Nikada se nisam sramotila odakle sam pošla, ljudi treba da mi zavide na tome gde sam rođena i na ovoj energiji koja vlada u mom kraju - navela je Manojlovićeva koja se više ne bi vraćala seoskim zaduženjima.
 
 
- Tatina sam miljenica, a slab je na mene i zato što me ne viđa. Sa mnom je prolazio proces oko muzike i pevanja. Slab je na mene i zato što zna koliko me boli što nisam mogla da budem uz majku tokom njene bolesti upravo zato što sam radila. Na kraju smo uspeli da ostvarimo ono što je za naše selo nezamislivo, i to je naša pobeda - ispričala je Rada i dodala da je uprkos siromaštvu otac bio tu da je podrži u karijeri.
 
Rada Manojlović

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 
- Bilo je tu raznih problema na samom početku, ne pamtim da smo otišli na neku svirku, a da se nama auto nije pokvario. Mi idemo noću da radimo u sred zime a tata ostane u autu da spava dok ja ne završim. Mogao je da pogine jer se grejao na plinsku bocu koja je mogla da eksplodira.. Bilo nam je teško u tom periodu, podcenjivali su me i koristili. Mlada, zgodnjikava, dobro peva i ona će da peva petnaest sati i njoj ćemo dati 50 evra, a mi ćemo da podelimo po 500 evra. Imala sam petnaest godina, i pogađale su me te stvari, ali su me i motivisale da budem uporna i da napravim neki uspeh - istakla je ona i priznala da njena maćeha Suzana ima posebno mesto u njenom životu.
 
- Suza je divna žena, i ona je stvarno prvržena našoj porodici što nam je jako bitno. U početku je bilo teško da je prihvatimo, ali sada nam je kao rod rođeni. Ona je uz mog tatu dve decenije, i to je trebalo izdržati. Moj otac nije lak čovek i drago mi je što su uspeli da opstanu sve ove godine - zaključila je pevačica.
Rada Manojlović

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 
Rade: Ćerka me podržava iako sam nezreo Iako sa ćerkama ima blizak odnos, Rade priznaje da je često neozbiljan za svoje godine.
 
- Ćerke me podržavaju u svemu, mada ja pravim gluposti, nikako da odrastem, ali ima vremena. Otkako se Rada preselila u Beograd i posvetila karijeri, jako mi nedostaje. Ne samo ona i Maja i Neša takođe, ali ja razumem njihov posao i ne želim previše da se mešam. Njih sam odgajao, usmeravao, strepeo od svakog nastupa kretanja, i onda je došlo vreme da oni odu. Nećete verovati, ali kad čujem da je bio neki udes ili nešto slično tome, odmah gledam da nije ne daj Bože moje dete, taj strah je uvek prisutan - kaže Radim otac i dodaje kako ih i danas štiti.
 
- Ne mogu mnogo da utičem, mada često popričamo šta je moglo biti bolje, ali sada mi je manji uticaj i kontrola nad njima nego ranije, što je i razumljivo, odrasli su ljudi, ali ženska deca su mnogo privrženija meni, pogotovo otkako ostale bez majke - bio je iskren Rade.
 
Piše: Nedeljko Kiš
 
BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading