Jović
Foto: AP/AP Photo/Matthias Schrader

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno protiv Slovenije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Strelca izjednačujućeg gola za nas tim, Luku Jovića, podržala je porodica sa tribina, a osim Sofije Milošević, tu su se našli i njegovi roditelji, kao i sestra Miljana, za koju je Luka veoma vezan.

Milijani je u tinejdžerskom dobu dijagnostifikovana leukemija, ali je hrabro i uspešno pobedila tu bolest, o čemu je Luka jednom prilikom govorio i za strane medije.

- Odrastao sam u mestu zvanom Batar. Ne očekujem da ga znate, ne brinite. To je malo mesto sa samo 105 kuća u selu. Ali za mene je posebno. Sećam se da je jedan čovek iz ovog sela rekao da je ono lepše od Pariza. Tako se i ja osećam. Svi se skoro bave poljoprivredom, i ako ih pitate u šta veruju, reći će vam ovo: Naporan rad i velike snove. Svi u selu štede novac da pomognu deci koja idu na fakultet ili veći grad da rade. Tako je bilo i za mene. Roditelji su radili vredno kako bih našao put u životu. Kada sam odrastao, tata je imao supermarket, ali ako bi imao lošu godinu, morao je da ide u banku da traži kredit kako bi mogao da me vodi na treninge svakog dana. Ujak mi je radio u Rusiji, ali ako bi čuo da imamo finansijskih problema, kupio bi mi kopačke i trenerke, slao je novac tati kada god je trebalo. Srpske porodice su takve, čini mi se, veoma bliske, moralo je tako da bude - ispričao je pre nekoliko godina Luka za strane medije i nastavio:

Luka Jović

Foto: Instagram

 

- Ne govorim mnogo o ovome, ali kada sam imao 9 ili 10 godina, starija sestra je bila ozbiljno bolesna, to je bio momenat koji je obeležio naše živote. Doktori su otkrili da ima leukemiju, bila je jako dugo u bolnici. Mama je prestala da se bavi vođenjem marketa kako bi brinula o njoj. Tokom cele godine, porodica je bila razdvojena, živeo sam sa tatom i dedom, išao u Zvezdu, dok je mama bila uz sestru. Bilo je to teško vreme, ali ono čega se najviše sećam je osećaj odlaska kući u Batar posle utakmica sa Zvezdom - pričao je Luka, a potom se prisetio trenutka kada je saznao da mu je sestra izlečena. 

- Jednog dana, dok me je tata vozio kući sa treninga, stao je i pokupio ujaka i rođaka. Nisam znao šta se dešava, ali onda sam shvatio da imamo veliko slavlje. Otišli smo kući i sestra je imala papirnu kapu koja je ličila na rođendansku. Rekli su joj da je izlečena i taj nestvaran osećaj se teško može opisati, kad znaš da je sve u redu, jer smo svi bili prestravljeni jako dugo - ispričao je Luka.

Jović

AP Photo/Antonio Calanni

 

Luke je istakao da je sestrina hrabrost i njena borba bila inspiracija za njega da se trudi i bude sve bolji u svom poslu.

- Kada je moja sestra pobedila bolest, to mi je dalo želju za uspehom, hteo sam da pobedim kao ona. San mi je bio isti kao kod sve dece u Bataru, da igram za Zvezdu i da dam gol Partizanu u večitom derbiju. Ljudi van Srbije možda neće razumeti, Zvezda je nešto što je teško adekvatno opisati. Da li možda znate za klub zbog našeg tunela? Kada dođu da igraju protiv Zvezde, kažu da izgleda ukleto. Ima grafita, jako je mračno, mnogi se plaše, ali za mene je to normalno. Išao sam kroz taj tunel sa 8-9 godina, kada smo mi bili maskote kao mladi igrači. Kad osetiš atmosferu, ne možeš da veruješ - ispričao je Jović.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading