Vesna Pećanac
Foto: Alo/Printscreen

Glumica Vesna Pećanac, poznata po ulogama u filmovima "Lepota poroka", "Đekna još nije umrla" i "Druga Žikina dinastija", danas slavi 77. rođendan.

Vesna je dospela u centar pažnje javnosti pre nekoliko godina kada je otkriveno da živi na ivici egzistencije i da se hrani u narodnoj kuhinji.

Nakon smrti supruga, reditelja Živka Nikolića, Vesna je prolazila kroz težak period, a depresija ju je pogodila tokom bombardovanja, o čemu je i sama govorila u intervjuima za domaće medije.

Vesna Pećanac

Foto: Youtube/Printscreen

 

- U vreme bombardovanja, Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol i preveliku tugu. Jedan sin je otišao da se monaši, rekavši: 'Meni su svi bedemi srušeni'. Ostala sam sama, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna porodica. Nisam mogla da nastavim da igram i zatražila sam penziju. Kao komičar, trebalo je da darujem radost ljudima, a radosti više nisam imala. Penzija mi je bila sedam hiljada dinara. Bili smo gladni, mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u obližnjoj samousluzi godinama nam je davala hranu na kredit jer je volela Živkove filmove. Sećam se da sam jednom dobila neki novac i mogla sam da biram između odlaska na pijacu ili vraćanja duga. Otišla sam na pijacu, a iz kese mi je virio mladi luk, pa sam kružila po kvartu da me šefica ne vidi. Ispričala sam to Živku, a on mi je rekao: 'Odigraj to na sceni. I to je život'. Imala sam mnogo problema, neke sam rešila, ali nisam mogla sve. Gladovala sam. Gladovanje je, zapravo, dobra stvar. Jedeš manje, ali dugo žvaćeš - pričala je Vesna.

Pre nekoliko godina, njen sin je medijima otkrio da je Vesna u teškoj finansijskoj situaciji.

- Ona duguje preko 15.000 evra državi Srbiji kroz tužbe, kazne i račune. Dok se ne oslobodi tih dugova, neće moći da izađe iz začaranog kruga siromaštva. Nekada joj uzmu celu penziju, a ponekad primi samo 1.200 ili 2.100 dinara. Ko može da živi mesec dana sa dvadeset evra? Samo Vesna Pećanac - rekao je njen sin.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading