Dečko Jovane Jeremić
Foto: Printscreen/Pink printskrin

U pogonu pekare AS, čiji je vlasnik dečko voditeljke Jovane Jeremić - Dragan Stanković, izbio je požar danas u jutarnjim satima.

Kako mediji saznaju, nadležni organi su trenutno na terenu i ispituje se uzrok požara. Ovo je treći po redu požar u pekari poznatog srpskog privrednika Dragana Stankovića.

Kako se saznaje, u požaru je izgoreo jedan deo pogona, a šteta je preko milion evra.

U martu ove godine požar je zahvatio šumu koja je takođe u vlasništvu Dragana Stankovića, a uzrok je bila eksplozija plinske boce. 

Jovana

Preentscreen

 

Međutim, pre dve godine Draganov biznis pretrpeo je ogromnu štetu kada je u njegovoj fabrici izbio požar. Tada je požar zahvatio objekat od 1.000 kvadratnih metara. 

- Požar je krenuo od kotlarnice, pa se širio na dokumentaciju, i više nisu mogli da se bore sa stihijom vatrenom, odnosno nije bilo izlaza da se to ugasi i reši. Vatrogasci su stigli u rekordnom vremenu i ovom prilikom bih pohvalio naše heroje koji rade težak posao. Kad čovek ovako nešto doživi, tek tada vidi. Znači svaka im čast na svemu - rekao je tada Stanković. 

- Zaposleno je oko 700 ljudi, mi koliko sutra moramo da nastavimo proizvodnju, da proces teče dalje. Materijalna šteta, prema mojoj prvoj proceni, je između dva i po i tri miliona evra. Nisam siguran da li smo osigurani, moram da proverim sa finansijskim direktorom - rekao je Dragan tada za domaće medije. 

Dečko Jovane Jeremić

Pink printskrin

 

Podsetimo, u martu 2023. godine, u šumi iznad bivše fabrike Kluz, sadašnjeg pogona pekare AS, čiji je vlasnik dečko voditeljke Jovane Jeremić - Dragan Stanković, tada je isto došlo do požara.

Tada se firma AS oglasila saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Dana 21. 3. 2024. godine oko 20 časova došlo je do požara u proizvodnom pogonu Kluz u Grockoj u sklopu pekarske industrije AS Braća Stanković. Do požara je došlo prilikom istovara gasa od strane eksternog dobavljača koji je propustio da ispoštuje procedure manipulacije gasom. Požar je vrlo brzo ugašen uz pravovremenu intervenciju naše dežurne službe i vatrogasaca. U ovom incidentu na svu sreću nije bilo povređenih ali je pričinjena znatna materijalna šteta.

Meštani Grocke o Jovaninom dečku, Draganu, imaju samo reči hvale. Kako tvrde, reč je o velikom dobrotvoru, koji rado poklanja svoje proizvode i pomaže kada god može i kome je pomoć neophodna.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading