Vjera Mujović
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages, printskrin

Glumica Vjera Mujović je progovorila o razvodu od nemačkog lekara Štefana Prajsa, kao i o gubitku roditelja. 

- Moji roditelji su mnogo radili. Oboje su bili lekari, pedijatri. Moja majka je iz Skadarlije došla u Crnu Goru... Moj otac Trifun je bio gorštak, rođen u brdima, u Lijevoj Rijeci, pešačio je do škole i nazad devet kilometara. Lečio je najteže bolesti kod dece. Bio je najskromniji čovek koga sam srela u životu - prisetila se Vjera i  dodala da je u detinjstvu najviše volela šetnje sa ocem.

- Selili smo se 13 puta i te šetnje su bile najveća konstanta i mir...Bila sam naizgled vaspitana. Ali, mnogo sam psovala - u sebi. Mislila sam kako su odrasli blesavi, jer ne umeju da otkriju koliko sam, u stvari, bezobrazna... Majka je trenirala spartanstvo, tako da me je oblačila kao siroče, do te mere da su se zgražavali... A pre nego što sam krenula u školu, šišali su me do glave nekoliko puta - jednom zbog vaški, jednom zbog praktičnosti - navela je Vjera, koja se poslednjih godina suočila s gubitkom mnogih dragih ljudi.

Vjera Mujović

Foto: Ataimages, printskrin

 

- Smrt je nešto s čime sam se neposredno suočila poslednjih nekoliko godina. Otišli su stari glumci - Milena i Dragan, divni mladi glumci - Marinko Madžgalj, Glogovac... Otišao je moj profesor Bajčetić. A onda je došla korona. Ostala sam bez tetke, a kasnije i bez roditelja. Odlazak roditelja u kratkom periodu zaista je najveća tuga u mom životu. Kad je otišla moja tetka, završilo se moje detinjstvo... Kao velika glupača, mislila sam da će moji roditelji otići u snu. I da je to daleko. Nisam mislila o bolu, o nedostajanju, o suzama, o praznini, o ljudima koji su ih voleli i koji će me stalno podsećati na njih i njihova dela. O znakovima koji dolaze od njih. Njihov odlazak je moja najveća životna tuga - istakla je, pa se dotakla razvoda sa nemačkim lekarom.

- Bajka mog braka sa Štefanom, koja je počela i krunisana na nebu, završila se u nekim oblacima nejasnog oblika. Raspolućenost, rastrzanost... Presudile su daljine...Ipak, razvod je bio u drugom planu u odnosu na smrt mojih roditelja. Plačem. Kad god se rasplačem, mislim na moju majku, koja bi se ljutila na moje suze. Nije se uopšte plašila smrti, negodovala je kad sam ja bila tužna zbog njene bolesti. Kad je odbila terapiju, rekla je: "Živela sam punim životom, kako sam htela! Toliko godina svega, pa dosta je. A tamo, imam druge planove." Konačno, ona je "videla" Miloša, moju novu ljubav, pre mene. Sad se osmehujem i brišem suze. A mama i tata me gledaju s mog radnog stola - ispričala je Vjera za domaće medije.

Razvela se naša glumica u tajnosti!

Spisku poznatih parova koji su doživeli krah braka pridružila se, kako Alo! saznaje, i glumica Vjera Mujović.

- Zapravo, s obzirom na to da se ona pre više od dve godine u tajnosti razvela od uglednog doktora interne medicine iz Minhena, Stefana Prajsa, naša priznata dramska umetnica, inače članica Narodnog pozorišta „povukla je nogu“ - naveo je za Alo! glumičin prijatelj koji je želeo da ostane anoniman.

Alo/Kurir

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading