Ramštajn
Foto: Promo/Foto: Jens Koch

Beograd je nedavno bio domaćin dva spektakularna koncerta nemačke grupe Rammstein (24. i 25. maj), koji ne samo da su izazvali do sada neviđen hajp, već i doneli izuzetne ekonomske koristi gradu.

Više od 120 hiljada ljudi iz različitih delova Evrope, ali i sveta pratili su koncerte, a procenjuje se da je svaki posetilac, dolazeći na koncert, potrošio između 400 i 500 evra tokom vikenda.

Prema podacima udruženja HORES, tokom 24. i 25. maja ostvareno je čak 60.000 noćenja u Beogradu, što je rezultiralo popunjenošću smeštajnih kapaciteta u hotelima i drugim smeštajnim objektima.

Ramštajn

Foto: Jens Koch

 

Nedeljama pred zakazane koncerte u hotelima je bilo nemoguće naći sobu, privatni smeštaj u užem i širem centru grada odavno je bio bukiran, pa su mnogobrojni fanovi bili prinuđeni da iznajmljuju kuće i sobe u prigradskim naseljima: u Barajevu, Grockoj, Jakovu, Ledinama, Zemun Polju i drugim opštinama.

Osim toga, restorani i kafići u Beogradu su bili popunjeni do maksimuma, što je rezultiralo intenzivnom ekonomskom aktivnošću u gradu.

Ako impresivnost nastupa popularnih Nemaca i premašena očekivanja publike ostavimo po strani, ostaje da zaključimo da koncerti Rammstein-a jasno pokazuju koliko su događaji poput ovih važni za Beograd. Oni ne samo što privlače turiste i generišu značajne prihode u kratkom vremenskom periodu, već i promovišu grad kao atraktivnu destinaciju za kulturna dešavanja. Stoga, Beograd bi trebalo aktivno da podržava organizaciju sličnih koncerata kako bi iskoristio njihove višestruke benefite, pre svega ekonomski rast, promociju turizma i kulturnu razmen

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading