Marija Šnajder
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen

Senzualna drama "Poslednji tango u Parizu" Bernarda Bertolučija iz 1972. godine važi za jedan od najkontroverznijih filmova svih vremena.

Njegova reputacija proizašla je iz eksplicitnih scena, posebno brutalne scene silovanja, kao i kasnijih izjava glavne glumice Marije Šnajder.

Marija Šnajder

Foto: Youtube/Printscreen

 

Dok su reditelj Bernardo Bertoluči i glumac Marlon Brando profitirali od ovog kontroverznog dela i dobili nominacije za Oskara, Marija Šnajder se osećala izigrano. To iskustvo ju je odvelo u pakao droge, a na kraju i u psihijatrijsku ustanovu.

O traumi i poniženju koje je doživela, progovorila je tek 2007. godine. Kako je rekla, osećala se kao da su je silovali i reditelj i glumac. Govorila je o čuvenom Bernardu Berolučiju i još poznatijem Marlonu Brandu

Film je zbog scene silovanja cenzurisan, a Šnajderova je pre 18 godina u jednom intervjuu otkrila da ta scena nije ni bila u scenariju.

- Scena nije bila u originalnom scenariju. Rekli su mi tek kada je trebalo da je snimimo. Marlon mi je govorio da se ne brinem i da to nije stvarno, ali moje suze bile su stvarne. Iskreno, osećala sam da sam silovana", ispričala je Marija pre izvesnog vremena za Daily News. "Osetila sam se poniženo, pomalo kao da su me silovala obojica, i Marlon i Bertoluči. Posle scene, Marlon me nije tešio, niti se izvinio. Srećom, snimili smo sve iz prve. Više se nikada nisam skinula u filmu, posle 'Poslednjeg tanga', iako su mi nudili mnogo takvih uloga. Danas su ljudi naviknuti na takve filmove, ali ovaj je premijeru imao 1972. i to je bilo skandalozno - ispričala je Marija.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading