Vuk Kostić
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Vuk Kostić poznat je kao veliki patriota, a ljubav prema svojoj zemlji i veri još jednom je potvrdio.

Naime, Kostić je govorio na temu reinkarnacije, te žestoko odbrusio da ne veruje u bilo šta što vera ne podržava.

Vuk Kostić

Foto: Ataimages

 

- Ribar sam koji je zarobljen u telu umetnika. Iako sam rođeni Beograđanin, Vračarac, u srcu sam uvek bio neki kauboj, montanjar... Tako sam sebe doživljavao. Video sam sebe kao outdoorsmana, onog koji se bavi napolju nečim, iako sam gradski dečak - istakao je glumac, pa na pitanje da li misli da je u pitanju povezanost sa prošlim životom, i da li veruje u reinkarnaciju, žestoko odgovorio. 

- Ja sam Srbin, pravoslavac. Nema toga kod nas. Ali kad ovako poetski pričamo, onda ne znam ni kako da opišem koliko mi nešto dušu vuče ka prostranstvima, divljini i moru. Nema, more je more - rekao je Kostić. 

"Stavio bih Berlinski zid između Srba i Hrvata" 

Vuk Kostić poznat je kao veliki patriota, a svojevremeno je javno govorio o odnosu Srba i Hrvata.

Kostić je tada istakao da smatra da između ove dve države nikada neće biti čisti odnosi, te da ih treba ograditi. 

vuk kostic

Foto: Ataimages

 

- Ja bih stavio Berlinski zid između nas da ne možemo više nikada da se sretnemo, mislim da ne bi dolazilo do tih strašnih nesreća. Ni na pijaci, ne može, pošto krompir? Jesi Srbin? Ne može. Jednom kada se u našim narodima dese velike nesreće i zločini, tipa Jasenovac, od tog momenta više ne razgovaramo - rekao je Vuk Kostić i nastavio:

- Mi smo najviše krivi koji smo kao uvek bili, hajde da svi Sloveni žive zajedno. Mi uvek hoćemo da se igramo, Hrvati kažu: "Skloni se", a mi kao da se družimo. Ne možete kad stalno buše loptu. Mene to jako pogađa, ja se saosećam sa žrtvama, to je najprljaviji rat u zadnjih ne znam koliko vekova, to je bio opšti haos - istakao je Kostić svojevremeno za "Sputnjik".

Alo!/Kurir

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading