Saša Popović
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Grupa Ramštajn sinoć je održala veliki koncert u Beogradu u parku Ušće i tom prilikom okupila veliki broj obožavalaca sa naših prostora.

Kako je Ramštajn u poslednjem periodu posebno aktuelan na našim prostorima, pojavila se informacija da se ova grupa svojevremeno tužila "Grand" produkciju zbog pesme "Preko" koju izvodi Indira Radić.

Saša Popović

Foto: Blic tv printskrin

 

Goran Ratković Rale napravio je mnogo hitova, među kojima se našla i ova numera koju je Indira otpevala 2002. godine. 

Indira je album na kom je bila pesma izdala za Grand produkciju na čijem čelu je tada bio Saša Popović, a onda je na adresu "Granda" stigla tužba od poznatog benda Ramštajn.

Indira Radić

Foto: AtaImages

 

Tražili 45.000 evra za odštetu

Saši u početku ništa nije bilo jasno. Međutim, kada je video šta piše u tužbi i da je plava koverta stigla zbog albuma Indire Radić, Popović je ostao šokiran.

- Jao, to je bilo 2002. Uradio sam ceo album za Indiru. Za jednu pesmu uzmem ja sempl (deo pesme) od Ramštajna i mi izdali taj album. Naravno da nisam tražio nikakvu dozvolu, to u to vreme nije postojalo, niti sam ja očekivao da će neka svetska faca da čuje pesmu Raleta i Indire. I dešava se situacija da je album krenuo i mene zove Saša i viče: "Čije si pesme krao? Ko je taj Ramštajn?" - pričao je Rale i dodao:

Rammstein

Foto: Shutterstock

 

- I meni sve jasno! Kažem: "Šta je bilo, pa ne mogu ja tebi da dajem informacije gde nalazim inspiraciju." On kaže: "Dobio sam tužbu od Ramštajna." Odem do studija i kažem Saletu: "Smiri se, sve ću ja to da rešim."

- Onda sam preuzeo odgovornost na sebe. I oni su, kao što sam već rekao, tražili ludački iznos od 45.000 evra. U to vreme na ovim prostorima ta suma je bila nemoguća, pa i sad nije ništa bolje, ali tad tek. I mi se na kraju dogovorili da oni dobiju deseti deo zarade i to se tako završilo. Ali prepao sam Popovića tad kao niko nikad - rekao je kompozitor.

Inače, Saša je iz "Granda" zbog skandala izbacio poznatog pevača i pevačicu.

Alo!/Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading