Novak Radin
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Protiv poznatog estradnog menadžera Novaka Radina (40) podignuta je optužnica od strane Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Sumnja se da je Radin neovlašćeno držao u velikoj količini opojnu drogu kokain, odnosno ukupno 44,35 grama, kao i jer je neovlašćeno držao vatreno oružje i municiju.

Novak je optužen za krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od 3 do 10 godina u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprečena kazna zatvora od šest meseci do pet godina i novčana kazna, koja krivična dela su u nadležnosti osnovnog suda.

Novak Radin

Foto: Printscreen/instagram

 

Tužilaštvo je predložilo da se Viši sud u Beogradu oglasi stvarno i mesno nenadležnim i da spise predmeta dostavi Trećem osnovnom sudu u Beogradu, koji predlog je Viši sud u Beogradu usvojio, te je doneo rešenje da se spisi predmeta dostave Trećem osnovnom sudu u Beogradu kao stvarno i mesno nadležnom.

Tužilaštvo je sudu takođe predložilo da Novaku R. produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. Predlog je usvojen, te mu je rešenjem suda 16. maja 2024. godine pritvor produžen za još 30 dana.

Drogu držao u frižideru 

Optužnicom se Novaku R. na teret stavlja da je u stanu u kojem neprijavljeno boravi, u frižideru držao 43,17 grama opojne droge kokain, dok je džepu jakne držao staklenu vijalicu sa integrisanom kašičicom u poklopcu sa 1,18 grama iste opojne droge.

Takođe, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni u istom stanu neovlašćeno držao pištolj marke “Steyr” sa uklonjenim fabričkim brojem i ukupno 40 komada metaka različitog kalibra.

Alo!/Kurir

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading