Irena Tatar
Foto: Printscreen/Foto: AdriaTv

Javnost u Crnoj Gori besna je nakon što je voditeljka Irena Tatar dobila u emisiji uživo krajnje neprimeren komentar od strane svog gosta.

Naime, njoj je istoričar i profesor Aleksandar Stomatović izgovorio da mu se sviđa "ono što je ispod, ali i iznad njene majice".

Udruženje žena "Pokret Evropa" hitno je reagovalo, te osudilo komentar Aleksandra Stamatovića novinarki Ireni Tatar.

Predsednica udruženja Jovana Dragović istakla je da na ovakve komentari niko razuman ne treba da ostane imun. 

Irena Tatar

Foto: ADRIA TV MONTENEGRO

 

- Ovih dana smo svedoci raznih seksističkih, mizoginih i nepravednih radnji usmjerenih prema ženama u Crnoj Gori. A svi su izgledi da se ti dani u našoj stvarnosti neće uskoro završiti, sve dok Apelacioni sud potpuno nepravedno i nesavesno, pokazujući ogromno nepoštovanje prvostepenih sudija, ne promeni odluku za krivično delo silovanja u odnosu na zatvor. kaznu sa 15 godina, na „čak” osam godina – navodi ona i dodaje:

– To šalje poruku da se u našem društvu ni napad na život i telo žene ne plaća skupo, a kamoli verbalni napad. Tako je u jednoj emisiji jedan univerzitetski profesor izjavio da je obraćao pažnju samo na fizički izgled novinarke koja je uređivala i vodila emisiju. Dakle, sve ovo nam šalje poruku da je svima, u privatnom i javnom diskursu, dozvoljeno da žene, na našu i tuđu žalost, posmatraju pre svega kao objekat. Očigledno je da naše društvo vekovima zaostaje za civilizovanim i emancipovanim društvima, pa bi bilo ekvivalentno vratiti se i uključiti drakonske kazne, kako se stvari ne bi dovele u ravnotežu. Stop mizoginiji i seksizmu - poručila je Dragović, piše portal "Dan".

Univerzitet Crne Gore je takođe najoštrije osudio krajnje neprimeren diskurs koji je Stamatović uputio urednici emisije Ireni Tatar.

 

Komentar upućen novinarki razbesneo javnost

Irena se zahvaljivala gostima na razgovoru, a on je u tom trenutku rekao da je sve vreme bio skoncentrisan na natpis na majici voditeljke, koji se nalazi u predelu njenih grudi. Snimak je razbesneo javnost. Više o tome pročitajte u odvojenoj vesti.

 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading