Evrovizija
Foto: AP/Foto:AP

Bambi Rej Robinson, koja je ove godine predstavljala Irsku na upravo završenoj Pesmi Evrovizije, brutalno je napala organizatore ovog takmičenja, European Broadcasting Union (EBU).

- Tako sam ponosna što je Nemo pobedio! Tako sam ponosna na sve nas ovde u top 10, koji se borimo protiv svega što je bilo iza scene. Zato što je bilo tako teško i strašno za nas! Silno sam ponosna i samo želim da kažem: "Mi smo ono što je Pesma Evrovizije, EBU nije Pesma Evrovizije. J** se EBU. Uopšte me više nije briga! Je**i se EBU - ponovilo je kroz suze Bambi nekoliko puta posle finala, pa dodalo:

- Iza je zajednica, ljubav, moć svih nas i to je ono što čini razliku. Narod je rekao svoje, kvirsi dolaze, nebinarni su je**no pobedili - izjavilo je Bambi, koja je s pesmom "Doomsday Blue" zauzela šesto mesto.

Inače,i pre finala, Bambi je izazvala kontroverze jer se nije pojavila na popodnevnoj generalnoj probi.

Evrovizija

Printscreen/Youtube/Eurovision Song Contest

 

Podsetimo, Bambi Rej Robinson rođena je kao žena, ali se identifikuje kao "nebinarna" osoba, i zahteva da se za nju koristi zamenica "ono".

Bambi Tug je na Evroviziji 2024. nosila rogove, sveće su na bini bile postavljene u krug, a niz simbola smo mogli da vidimo svuda na sceni.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading