Eden Golan
Foto: Profimedia/Profimedia

Predstavnica Izraela Eden Golan izazvala je veliku buru u javnosti svojim učešćem na Evroviziji. 

Čim je stigla u Malme, gde se ove godine održava najprestižnije takmičenje, njoj je rečeno da ne napušta hotelsku sobu osim u situacijama kada su u pitanju aktivnosti takmičenja, a do Arene ju je pratilo obezbeđenje. 

Eden Golan prošla je u finale, a na probama je nekoliko puta doživela neprijatnu situaciju gde ju je publika izviždala. 

Eden Golan

Profimedia

 

Eden Golan ima 20 godina i rođena je u Kfar Savi, a kada je imala šest godina njena porodica se preselila u Moskvu, zbog posla njenog oca. U Rusiji su proveli narednih 12 godina. Oboje njenih roditelja rođeno je u Sovjetskom Savezu u jevrejskim porodicama.

S roditeljima se u Izrael vratila 2022. godine, a ističe da je neposredni uzrok bio rat u Ukrajini.

Eden je u intervjuu za Israel Hayom pred polazak u Malme rekla da ona još uvek nije bila u vojsci, odnosno u Izraelskim odbrambenim snagama (IDF), što je obaveza svih muškaraca i žena u njenoj zemlji, te da će odslužiti vojni rok čim se vrati sa Evrovizije.

Eden Golan

Profimedia

 

Još uvek se nisam prijavila za vojsku, a kada se vratim s Evrovizije, javiću se na prvi poziv. U prvoj godini vas, kao povratnika, ne zovu, ali ta godina je prošla i pozvana sam, ali moje služenje je odloženo zbog Evrovizije - rekla je ona.

- Služenje vojnog roka je misija, a želim da idem na audicije za vojne orkestre - izjavila je ona, a potom se osvrnula na rat u Gazi.

- Imam osećaj da smo u ovome zajedno i da nekako moramo da nastavimo dalje. Čudno mi je što prolazim kroz sve kroz šta prolazim, u Gazi ima talaca i ko zna kroz šta tamo prolaze. Verujem da je moje učešće deo važne misije za državu i, na ličnom nivou, nešto što će mi pomoći da prođem kroz ovaj period.

Podsetimo, na konferenciji za medije gde su prisustvovali predstavnici zemalja na Evroviziji, holandski predstavnik je tokom izlaganja predstavnice Izraela prekrio je glavu svojom zastavom i pravio se da spava, ne želeći da je sluša. Zbog toga se našao na meti kritika, a zabranjen mu je i nastup na probama. 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading